28 Nisan 2008 Pazartesi

Anne Sütünü artırmak için...

Evet yine bir tarif yok ama sorunlarımızdan bahsetmek yerine daha faydalı şeylere değinmek istedim: anne sütünü artırmanın yollarına. Anne sütünün önemine heryerde değiniyorlar.  Burada sizinle bu tecrübelerimi, büyüklerimizin ve doktorların tavsiyerini paylaşmak istiyorum.


İşte anne sütünü artırmak için yapılabilecek şeyler:


1. Moral: Moralinizin bozulması sütünüzün çekilmesine sebep olabiliyor o yüzden canınızı çok fazla sıkmamaya çalışın. Ben 2 kez düştüm bu duruma. Canım çok sıkılıp, ağladığım için sütüm çekildi maalesef. Sütün geri gelmesi için babaannemin bir yöntemini denedik: 40 tane karabiber ile 40 tane çekirdekli siyah kuru üzümü demir havanda dövdük. Onu yedim ve işe yaradı.


2. Su: Bol bol sıvı alın diyor doktorlar, su da bunların başında. Meyve suyu da olabilir ama hazırları değil tabii ki taze sıkılmış olanlarından.


3. Kırmızı et: Özellikle dana etini tarcih edebilirsiniz, çocuk doktorumuz yağlı etten kaçınmamızı tavsiye etmişti. Pişirme yöntemi olarakta haşlamayı öneriyorlar.


4. Bulgur: Antep'de lohusalara yedirilen arap köftesi var. Çiğköteyi yoğuruyorsunuz. Çiğköfteyi yedikten sonra kalanına un katıp küçük küçük yuvalıyorsunuz ve buharda pişiriyorsunuz. Bol maydanoz ile tükettiriliyor sütü artırsın diye.


5. Maydanoz: Kimden sütünün çok olduğunu duysam hepsi maydanozu önerdi bana.


6. Dereotu: Bunu İbrahim Saraçoğlu'ndan duydum. Günde 1-2 sefer birer tutam(6-7 gr.) yenmeliymiş.


7. Pekmez: Benim için en önemlisini en sona bıraktım.  Süt konusunda sıkıntı çekenlere en başta tavsiye edeceğim şey pekmez şerbeti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...