15 Aralık 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Krep



Evde süt olmadığı zaman denedim krep e yoğurt koymayı. Artık göz alışkanlığı da olunca hangisi elimin altındaysa onu koyarak yapıyorum. Siz de süt olmadığı zaman krep yapmaktan vazgeçmek istemiyorsanız yoğurt ile deneyebilirsiniz. Hiç bir farkı yok.

Yoğurtlu Krep

Malzemeler(3-4 adet):
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt suyu (ekşi ise sadece su da olur)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
Hazırlanması:
  • Yumurtayı kaseye kırıp çatal veya çırpma teli ile çırpın
  • Üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin
  • Ekşi değilse eğer yoğurdun suyundan veya içme suyu ekleyip çırpın
  • Ununu da ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın
  • Kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip karışana kadar çırpın.
  • Yapışmaz tavaya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin, yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra krep hamurundan 1 kepçe tavanın ortasına dökün. Tavayı yanlara eğerek hamurun tavaya yayılmasını sağlayın
  • Bir tarafı kızarıp piştikten sonra diğer tarafını da bir spatula ile çevirip pişirin.
  • Her yeni krep için tavaya 1 çay kaşığı yağ ekleyin
Notlar:
  • Krep hamuruna hem tuz hem şeker koyduğum için tuzlu yiyeceklerle de şekerli yiyeceklerle de yenilebilir
  • Kabartma tozu kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanız daha güzel olur.
  • Daha kalın pişirerek aynı hamurdan pancake yapabilirsiniz
  • Krep hamurunu pişirip sarma börekler hazırlayabilirsiniz. Daha önce yaptığım börek tarifi için tıklayın.

10 Aralık 2010 Cuma

Simit Kebabı



Simit kebabı bir çeşit kıyma kebabı. Yağlı kıymanın içine ıslatılmış ince bulgur (Gaziantep'deki ismiyle simit) da konuyor. Kilis'te ismi Oruk diye geçiyor.

Bu kebabı kıyma kebabı gibi mangalda yapabileceğiniz gibi evde fırında da yapabilirsiniz. Ben eve yemeğe gelen misafirlerime fırında pişirdim ve gerçekten çok lezzetli oldu.

Simit Kebabı

Malzemeler (12-14 kişilik):
  • 1.5 kg. yağlı kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla simit (ince bulgur)
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı veya kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • 1 tane kebap şişi
Hazırlanması:
  • Bir kasenin içine simiti ve malzeme listesindeki baharatları koyup üzerine suyunu dökün.
  • Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları rendeleyin veya ezin.
  • Bir tepsi içine aldığınız kıymanın üzerine soğan, sarımsak ve tuzunu ekleyin.
  • Suyunu çekip soğuyan simiti kıymanın üzerine ekleyip tüm malzemeyi yoğurun
  • Yarım saat kadar dinlendirin
  • Mangalda yapacaksanız eğer şişlere saplayıp kıyma kebabı gibi pişirebilirsiniz
  • Fırında pişirmek için fırın tepsisine yağlı kağıt serin. kebap şişine geçirdiğiniz kıymayı fırın tepsisine şişten çekerek dizin
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Bu da o güne ait masamızdan bir görüntü. Aslında masa bu hali ile çok eksik. Masa örtüsü, runner, peçeteler ve halkalar Çiğdem'in hediyesi. Çok şık bir set. Kullanmak ancak kısmet oldu. Daha detaylı hazırlayıp fotoğraflamak isterdim ama şimdilik böyle sade halini çekebildim. Kendisine bir kez daha burdan teşekkür ederim. Evimin her detayını en az benim kadar düşünen sevgili arkadaşıma..

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...