31 Aralık 2007 Pazartesi

Et Paçası



Kurban bayramı ertesinde bloglarda baya bir et yemeği tarifi verildi. Kurbanlık etleri değerlendirmek için güzel tariflerle karşılaşmak iyi oluyor. Ben de kurban bayramının son günü yaptığım ve bir Antep yemeği olan et paçasının tarifini vermek istedim. Et paçası adından da anlaşılacağı üzere kelle paçanın et ile yapılanı. Kelle yemeyenler için bir alternatif. Ben aslında uzun süredir haşlama yapmak istiyordum ve bu yüzden koyunun boynunu haşladım, eşim sade yemek istemediği için onun tabağını et paçası olarak hazırladım. Bense sade haşlama yemeyi tercih ettim. Bu yüzden malzeme miktarlarından ziyade yapılışını vereceğim sizlere.

Malzemeler:
Parça siyah et
Sarımsak
Nohut
Tuz,karabiber,limon
Arzuya göre salça veya pulbiber

Hazırlanması
Ben koyunun boynunu kullandım, tüm boynu iyice temizleyip düdüklüye yerleştirdim, 1 bardak önceden ısladığım nohutu ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile doldurup kefi gelene kadar düdüklünün ağzını kapatmadan pişirmeye başladım. Kaynamaya yakın çıkan kefini kaşıkla alıp düdüklünün ağzını kapattım ve 1 saat kadar pişirdim(düdüklünüze göre bu süre değişir ama etin lif lif ayrılması için etin iyi pişmiş olması gerekiyor).
Et piştikten sonra ayıklayıp küçük küçük didikledim ve tekrar tencerenin içine attım
Bu aşamada eğer salçalı isterseniz salçayı sulandırıp tencerenin içine katmanız lazım. Ezdiğiniz sarımsak, tuz,karabiber,limon suyunu da tencereye ekleyin ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.
Ya da dilerseniz benim yaptığım gibi tencereye hiç bir baharatı koymadan sadece haşlama et ve suyundan tabaklara alıp sarımsak,limon ve pulbiberini tabağa ilave edebilirsiniz.
Yanında pirinç pilavı ile yenilen bir yemek.

18 yorum:

  1. yeni yılın sağlık başarı mutluluk bol kazanç getirmesi dileğiyle iyi seneler. sihirlimutfak.

    YanıtlaSil
  2. Tam benlik bir yemek, ellerine sağlık Naileciğim.Kilo derdi olmasa hepsini tek başıma götürebilirim:))))NİHAL

    YanıtlaSil
  3. Canım benim ne güzel olmuştur. Annamin sevdiği yemeklerdendi her türlü paça. Dolayısıyla sık yapılırdı bizde.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mutlu yıllar Naile. Umarım önümüzdeki ayları kolay geçirirsin.
    İstanbul'da hava buz gibi, sıcak bir paça iyi olurdu.:)
    Sevgilerimle/Songül

    YanıtlaSil
  5. Cok nefsi olmus ellerine saglik.Ismine taktim ben,hani derlerya "hizmetci parcasi" .Birden okuyunca onun gibi bir sey sandim:)))Ama tadi nefis oldugu belli oluyor.Afiyetler olsun ve iyi bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Naile'ciğim, geçenlerde Beykoz'a uzanıp paça yemek istedik. İnanır mısın adını paçacıları ile duyurmuş bu ilçede kapısından girilebilecek temiz bir yer yoktu. Kös kös döndük. Zaten de sık aklımıza düşen bir şey değildir, unutulup gittiydi. Bir daha can çekerse şu senin tarifi uygulamak düşer bana. Sevgiyle

    YanıtlaSil
  7. Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Naile hanım yemeklerinizin hepsi birbirinden güzel.. et paçası da çok leziz görünüyor.. pişirme yöntemlerinizden faydalanacağım..

    Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  9. Naile' ciğim çok lezzetli bir yemeğe benziyor. Boyun etinin tadı da muhteşem olur.

    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok lezzetli oluyor, kurbanda bende yaptım boyunu ama haşlama olarak. çok nefis bir görüntü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. oooh çok güzel olmuş valla ellerine sağlık.bunu benim oğlum bile ayıla bayıla yer.sevgiler.naşide

    YanıtlaSil
  12. Biberli biberli nefis görünüyor ellerine sağlık.
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  13. Pilavla güzel bir ikili oluşturmuştur eminim,ellerine sağlık nefis görünüyor.



    sevgiler....

    YanıtlaSil
  14. Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için. Maalesef şu sıralar yine ne yeni tarif ekleyebiliyorum ne de yorumlarınıza tek tek cevap yazabiliyorum. Beni mahsur görürsünüz artık. Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  15. hicri yılbaşın mubarek olsun canım arkadaşım banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  16. canım şekerim nailem,
    kıyamam ben sana bebek bekliyorsun bizim haberimiz yok
    gerçi bu aralar pek sık ziyaret edemiyorum.
    canım benim sakın korkma velim kiliste doğum yaptı.
    iki çocuk doğurmuş biri olarak
    seni temin ederim çok zor ama dünyanın en hayran olunacak olayı doğum tam bir mucize .
    bu arada bebek görmeye gelicem haberin olsun

    YanıtlaSil
  17. selam.ne güzel bir görüntü..tam et sevenlere göre(yani bennnn.)elinize saglık .iyi pazarlar dilerim..

    YanıtlaSil
  18. Melek, teşekkürler senin de mübarek olsun.

    Tülinciğim tabii ki beklerim, inan çok sevinirim :)

    Hünerli eller, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.