27 Ağustos 2009 Perşembe

Mikrodalgada Brownie



Hala bu tarifi denemeyen var mı? Eğer denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Hem çok kolay ve çabuk hazırlanıyor hem çok lezzetli. Aslında bildiğimiz ıslak kek ama o kadar güzel ki. Misafiriniz geldikten sonra veya gelmezden kısa bir süre önce şipşak çırpıp 7 dk. microdalgada pişiriyorsunuz. Sonra dilimleyip sosunu döküyorsunuz. Ben iftardan sonra bir çırpıda yapıp ılıkken 1 top Maraş dondurması ile bir dilimi yiyiverdim. Eğer geri kalanını oğlumun kreşine göndermeyecek olsaydım devam edebilirdim. O günden beri yenisini yapmak için fırsat kolluyorum.

Bu kadar övgüye artık denemezseniz olmaz sanırım :) Tarif Devletşah'tan. Orjinal tarifi buraya alıyorum, benim yaptığım değişiklikler en altta notlar kısmında.

Microdalga Brownie
Malzemeler
Hazırlanışı
  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Yağ ilave edilir.
  3. Süt eklenir.
  4. Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
  5. Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
  6. Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
  7. Yağlanan kalıba hamur konulur.
  8. Mikrodalga fırında 650 watt’ta 7 dakikada brownie pişirilir.
  9. Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür.
Notlar:
  1. Ben çiğ yumurta kullanmak istemediğimden yumurta,un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri mikserle çırpıp 1.5 su bardağı sos ayırdım.
  2. Sonra üzerine 2 yumurta kırıp çırptım.
  3. En son un ve kabartma tozunu katıp karıştırdım küçük kare borcamda (sanırım 20X20) 600 watt da 7 dk. pişirdim.
  4. 9 dilim çıktı.

14 yorum:

  1. Ben de sık sık yaparım mikdrodalgada browniyi. Sizinki de enfes görünüyor. Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Brownie olsun da en kötüsüne bile razıyım, çok severim kendilerini. Ellerine sağlık, müthiş görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
    MUTLAKA DENEYECEĞİM

    YanıtlaSil
  4. Ben henüz denemedim.İlk fırsatta denemek istiyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Mikrodalgada hiç denemedim.
    mutlaka deneyecegim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım yine senden bir tarif yaptım belki görmek istersin :) http://ewcimen.blogspot.com/2009/08/yogurtlu-ufak-kofte.html . Browni harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler tekrar tariflerin için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim...
    Ben de gecen yil devletsah da görüp hemen üzerine atlamistim. Senin gibi yumurtayi sonradan ekleyip sosun icne birkac dilim cikolata ilavesiyle harika olmustu.
    O kadar sik yapiyorum ki, artik arkadaslarim "Yeteeer!" diye bagirmaya basladi.:))
    Bu yaz da dondurmali denedim, muhtesemmmm!
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  8. Valla ben dha denemedim. Daha dogrusu, cesaret edemedim.
    Ama artik edicem. Bu aksam pisircem, size de cevap yazicam.
    Elinize sagik Naile'cim

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık browni harika görünüyor, ben de dondurmayla severim.En çok sevdiğim bir kek türüdür. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. cok sık yaptigim nefis lezzetler arasinda cikolata kirizine en iyi ilac oldugunu dusunuyorum:)))
    ellerine saglik nefis gorunuyor canim dondurma ile hic denememistim denemek lazim.

    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  11. Ah dayanılmaz bir görüntüsü var.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler, müthiş tarif ^^

    YanıtlaSil
  13. Pelin geç farkettim ama sanırım ben de sık sık yapacağım. Teşekkürler

    Fatma, evde yaptığım brovnieler beni tatmin etmiyordu bir türlü. Bunu çok sevdim ama.

    Işıl, teşekkürler.

    Müjde denemelisin bence de.

    Sevimlimutfak, bu hem pratik hem lezzetli

    Afiyet olsun evcimne, çok güzel görünüyor yemeğin.

    Lavantin, eşim kakaolu şeyleri sevmez, o bile 2. kere yapmamı istedi :))

    Fevkalade, inşallah deneyip memnun kalmışsındır. Afiyet olsun şimdiden!

    Nurşen abla ben de diğer keklerden daha çok seviyorum brovniyi.

    Özgül hanım, çok teşekkür ederim.

    Taze nane, teşekkürler

    Ayşe, teşekkür ederim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.