6 Temmuz 2010 Salı

Patlıcan Tavası

Diğer posta gelen yorumlarda teknik bir sorun oluştu, onay veremiyorum. O yüzden yeni bir post açtım. Diğerine yorum yapan arkadaşlardan özür diliyorum.



Yazın en çok tüketilen sebzelerinden biri patlıcan. Bu hali ise kızartması ile yapılan şakşukaya harika bir alternatif. Üstelik yağı azaltılarak diyet yemeği olarak bile tüketilebilir. Ama yağ azaldıkça lezzetinin de azalacağını unutmamak gerek.



Patlıcan Tavası

Malzemeler (2 kişilik):
  • 1 adet kemer patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanması:
  • Patlıcanı alacalı soyup kızartmalık gibi halka halka doğrayın
  • Soğanı halka halka doğrayın
  • Domates ve biberi dörde bölüp doğrayın
  • Sarımsakları 2-3 parçaya doğrayın
  • Tüm malzemeyi yayacak büyüklükte bir tepsiye alın
  • Bir kasenin içinde salça, tuz ve baharatların üzerine suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Sosu malzemenin üzerine döküp elinizle harmanlayıp tepsiye yayın (patlıcanlar üst üste gelmesin)
  • 190 derece ısıtılmış fırında arada karıştırarak pişirin.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

10 yorum:

  1. Patlıcanlı herşeyi çok severim ellerinize emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sagilk canim... Ben bunu tavada yapiyordum ama firin tadi baska olur.

    Selametle...

    YanıtlaSil
  3. Selamlar :)
    Malatya'nın en meşhur yemeği ve özel ikramlığıdır Tava..... Malatyada tepsiye döşeyip pide fırınlarına gönderirler ağır ağır pişer nefis bişey oluyo ancak ben bazen evde fırın poşetinde yapıyorum o da çok lezzetli oluyo.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.fırnda pişen yemeklerin tadı bir başk agüzel oluyor. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık gülüm,çok güzel görünüyor ya Hu!
    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel bir tarif ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  8. Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

    Ellerine saglik yemek nefis olmus canim,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Fuat bey.

    Lavantin, çok teşekkür ederim canım.

    Buket, çeşitli tavalar bizim Antep'de de çok yapılıyor. Zaten Malatya ile mutfaklarımız çok yakın.
    Teşekkürler..

    Neşe, evet fırın hem sağlıklı hem lezzetli. Teşekkür ederim.

    Berna çok teşekkürler..

    Çok teşekkür ederim Selma..

    Çok teşekkür ederim Pepela.

    Ablacığım çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Bir antepli olarak fırında patlican tavasını ilk duyuyorum oldukça lezzetli görünüyo ilk fırsatta yapacağım elinize sağlık.Ben bunu ocakta kısık ateşte pişiriyordum

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.