
Kurabiyeler bayramdan kalma. Abimin eşi Figen yaptı. Ben çok beğendim sizinle de paylaşmak istedim.
Düzgün şekil verilmediği için adı perişan kurabiye.
Perişan Kurabiye
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Kuru üzüm, ceviz, fıstık
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yumurta ve şeker karıştırılır. Üzerine yumuşak bir hamur olacak kadar azar azar un ilave edilip yoğrulur. Vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Hamura kuru üzüm, ceviz ve fıstık eklenip yoğrulur
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde sıkılıp yağlanmış tepsiye dizilir
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Olsun ben onlarin perisan hallerinide yerim.
YanıtlaSilAnnem yaptığı zaman çok sevmiştim tadını,ismi ise komik gelmişti:) çok güzel bir bir tarif..aFİYET OLSUN..
YanıtlaSilÖlçüler birebir aynı mı bilmiyorum ama muhteviyat aynı, margarinsiz tabi =) Biz buna perişan pasta deriz. Gerçekten süper oluyor.
YanıtlaSilUyy :*
YanıtlaSilÇok severim:)
Merhaba, benimde çok severek yaptığım yemekten ayrı bir zevk aldığım bir kurabiye tarifi ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilserap hanım, adı perişan ama dediğiniz gibi tam yemelik
YanıtlaSilzelihacım, teşekkürler
senin yorumlarını ve yazılarını görebilmek ne güzel urfa tutkunu
pepela, ben de:)
yelda çok teşekkür ederim
Nailecigim, yengenin ellerine saglik, bir zamanlar antep de bu kurabiye modaydi. Her gittigimiz yerde ayni kurabiyeyi yerdik.En sevdigim kurabiyeler arasindadir. Sevgiyle kal.
YanıtlaSilHamurdan kaşıkla alıp düzeltmeden olduğu gibi tepsiye koyunca da tam adına yakışır perişan oluyorlar Nailecim.Akşam bol fındık fıstık üzüm katarak Zeyno'şun kreşi için yapacağım.Sonucu yazarım:)
YanıtlaSilDün akşam yaptık Nailecim.Tam tadında şekeri,içine koyduğumuz fındık,fıstık,üzüm,cevizle nefis bir kurabiye oldu:)
YanıtlaSilafiyet olsun neslihan, zeynep in de eli değince daha bir güzel olmuştur :)
YanıtlaSilsevgiler..