9 Şubat 2009 Pazartesi

Mandalinalı kek



Bu keki yıllardır her kış birkaç kez mutlaka yaparım. Dokusu yumuşak, mandalina suyu sayesinde lezzetli bir kek. Aslında muffin olarak yapıyordum ama bu sefer fazla yapmak istediğimden 2 ölçü yapıp delikli kek kalıbımda pişirdim. Tarifi yıllar önce blogumu ilk açtığım sıralarda eklemiştim ama şimdi yine tekrarlamanın iyi olabileceğini düşündüm.

Siz de kışın en azından bir kere turunçgilleri kullanarak bir kek yapmalısınız...

Orjinal tarifi vereceğim, bu ölçülerle 12 adet muffin çıkıyor.

Mandalinalı kek(muffin)

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • ½ bardak şeker
  • ½ bardak sıvıyağ
  • ½ bardak mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 bardak un
  • 1 paket vanilin
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (ceviz de olur)
  • Portakal kabuğu rendesi.

Yapılışı:
  • Yumurtaları ve şekeri çırpın
  • Üzerine vanilya,mandalina suyunu, hindistan cevizini,yoğurt, yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta karıştırdığınız un ve kabartma tozunu karışımın üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı yağladığınız muffin kalıplarınıza dökerek 180 derecede pişirin.

8 yorum:

  1. Nefistir eminim.Ben narenciyeli tatları çok seviyorum.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Naileciğim görüntü çok güzel eminim nefis olmuştur.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. mandalinayı bende çok seviyorum.kokusu yokmu bayılıyorum.kurabiye yapıyorum ama kek hiç yapmadım...deniycem canım...eline yüreğine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Kekiniz güzel görünüyor. Denemek isterim. Yalnız ölçü olarak kullandığınız su bardağı mı çay bardağı mı onu sormak istedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler müjde, evet lezzet katıyorlar girdikleri keklere.

    Selcen teşekkürler evet çok lezzetli bir kek

    yeşim denersen şimdiden afiyet olsun, teşekkür ederim

    Cansu teşekkürler, bardak su bardağı.

    YanıtlaSil
  6. Eline saglik, portakal suyuyla yaptigim kurabiyenin tadindan sonra bu da denenir.
    Muhabbetle...

    Erdem'i öptüm canim...

    YanıtlaSil
  7. Kekin cok hafif görünüyor.Senin Siveydiz tarifini okudum.Ama üzerine yag ve haspir diye bir sey de yapilabiliyormus.Artik deneme yanilma yoluyla pisirmek läzim. Hoscakal
    Tuba

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Lavantin, denemeni tavsiye ederim. Ben de senin kuzuları öpüyorum. Arada kızınn güzel yorumlarını eklemeyi unutma. Eşimle hala güzel birşey olduğunda "yatatınn!" diyoruz :))

    Tuba, şiveydizi deneyeceksen eğer üzerine nane de yakıp dökebilirsin ama tabi orjinali haspir ile oluyor. Haspir bizim burada kullandığımzı yöresel isim, safran olarak biliniyor normalde.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.