6 Eylül 2010 Pazartesi

Yoğurtlu Makarna / Yalancı Mantı - Gaziantep Usulü



Yalancılardan gidiyoruz bakalım..

Gaziantep'de yoğurtlu yemeklerin çeşitliliğini artık öğrendiniz sanırım. Bu yemekte Türkiye'de bir çok çeşidi bulunan mantının Gaziantep versiyonu olan Börek çorbası gibi yapılıyor. Ama hamuru evde yapılmayıp makarna kullanıldığı için yalancı mantı da deniyor.

Sulu yemek oluyor bu yemek. Kuşbaşı et ile yapılabilir ama ben tavuğu daha çok yakıştırıyorum. O yüzden annem gibi tavuklusunu yaptım ben de.

Yoğurtlu Makarna / Yalancı Mantı

Malzemeler:
  • 1/2 paketten biraz eksik makarna (mantı, midye veya yüzük şeklinde olanlardan)
  • 2 adet tavuk kalça
  • 3,5 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt kullanıyorsanız eğer daha az kullanın)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • sıvıyağ, kuru nane
Hazırlanması:
  • Tavuk kalçaları tencerede haşlayın
  • Haşlanan tavukları alıp suyuna makarnaları atıp haşlayın
  • Tavukları didikleyip makarnanın üzerine katın
  • Haşlanmış nohutunu katın
  • Derin bir kaba koyduğunuz yoğurdun üzerine 1 yumurta kırıp iyice çırpın.
  • Yoğurdun üzerine kepçe kepçe yemeğin sıcak suyundan koyup karıştırın. Yeterince sulanan yoğurdu yemeğin üzerine -yemeği karıştırarak- dökün. Bir süre karıştırarak pişirin. Kaynamadan altını kapatın.
  • Bir tavada yağı ısıtın, naneyi katıp altını kapatın
  • Yemeğin üzerine naneli sıvıyağı dökün.
Notlar:
  • Yoğurdu katarken ve kattıktan sonra yemeği karıştırmanız önemli, karıştırmazsanız yoğurt kesilir
  • Yağ olarak zeytinyağı kullanmayın, yoğurlu yemeklerde zeytinyağı yavan olur.

9 yorum:

  1. Yalancı malancı ama görüntü enfes,sahicisini düşünemiyorum,yalancısı böyleyse :) ellerine sağlık nailecim, afiyet olsun,şifa olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  2. EsSelam gülüm..
    Harika görünüyor ve inan bana tam bir yoğurt delisiyim:)
    Çorbaya dahi katıyorum desem?
    Ellerine,gönlüne sağlık.Bu arada
    börek çorbası ilgimi çekti ona da bakayım
    Muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim zeliha, dediğin gibi adı yalancı ama tadı güzel.

    Vealeykümselam Pepela'cığım. Yoğurt büyük bir nimet, marketten aldıklarımız çok içime sinmiyor ama evde yapılanlar çok kıymetli benim gözümde de.

    YanıtlaSil
  4. Gecen hafta kizkardesimde (beyi antepli)Yuvalama yedim.Herzamanki gibi muhtesemdi...
    Buda onun yalancisi.Eh ben bunu yaparim artik..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Serap hanım, e yoğurt katılması, etli olması, nohut olması falan hep aynı. Belki sizi arada kandırır. Afiyet olsun şimdiden..

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar canim, harika ve istah acici bir manti olmus, ellerine saglik.
    Ayrica blogunun sablonuda mükemmel olmus, cok begendim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Naile blogunun yeni arayüzüne bayildim.... Süper olmuş. Valla harika... Arka planın bannerın muhteşem çok beğendim ve kıskandim:)
    Ellerine sağlık bu makarnayi babaannem de yapar. Geçende bana geldiler. Akşam oturuyorduk aa onu birde şöyle böyle yapiyorlar die analtınca babaaannem şaşırdı sen antep yemeklerinide enreden biliyon dedi:) Nailenin sofrasindan dedim:)

    YanıtlaSil
  8. Yöresel yemekler bir başka güzel oluyor... Bu da değişik ve güzel bir tarifmiş... Ellerine sağlık Canım. Kocaman Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. nailecim muhteşem görünüyor yutkunuorum şu anda...Ramazan bitimi deneyeceğim lezzetler arasına koyuyorum. Ellerine sağlık..Bloğun bu arada ne kadar ferah ve iç açıcı olmuş

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.