
Değerli misafirlerimizi bu sabah yolcu ettik. Çok güzel bir 5 gün geçirdik. Tam Antep usulü yeme-içme ve gezme üzerineydi daha çok geçirdiğimiz saatler. Şanlıurfa ve Halfeti'ye gittik. Ciğerden patlıcan kebabına, yuvalamadan içli köfteye lahmacuna, katmerden baklavaya billuriyeye özel Antep lezzetlerini yedik birlikte. Eve dönünce yemesi için dolma ve kereviç hazırladım. Ben de hala getirdiği kemal paşaları ve balkan pazarından alınmış leziz kahveli kurabiyeleri-gofretleri yiyorum.
Reklamlardan sonra tarife geçelim..
Kazan Kebabı'nı babam yaptı. Ben taze patlıcan dolmasını sevmediğim için biraz tereddütlü baktım tadına ama taze patlıcan dolması gibi değil kesinlikle. Çok lezzetli bir yemek. Pirinç pilavı ile birlikte harika oluyor.

Kazan Kebabı
Malzemeler:
- 400 gr. patlıcan (sap kısmı temizlenmiş)
- 150-200 gr. orta yağlı kıyma
- 1/2 + 1/2 yemek kaşığı salça (yarım kaşık ete yarım kaşık suyuna konuyor)
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- tuz, karabiber
- Eğer Antep Patlıcanı gibi küçük patlıcan kullanıyorsanız patlıcanın alt kısmından boyuna 2 tane kesik atın ama baş kısmında ucunu kesmeden bırakın. Uzun patlıcan kullanıyorsanız patlıcanda 2-3 parmak aralıklarla enlemesine kesikler atın, ucunu tam kesmeyin, bağlantılı kalsın.
- Etin içine tuz,karabiber, yarım kaşık salça, ince doğradığınız soğanı ekleyip yoğurun.
- Etten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayıp biraz bastırın, patlıcanların yarık kısımlarına bu etleri sıkıştırıp yayvan bir tencereye yerleştirin. (Etiniz artarsa domatesleri de aynı şekilde yapıp koyabilirsiniz. Biber koymak isterseniz aynı dolma gibi içini oyup eti içine doldurun)
- 1 dometesi rendeleyip tencereye ekleyin.
- 1/2 kaşık salçayı 1 kase suda eritip tencereye ekleyin.
- Yemeğin suyunu patlıcanların üzerini örtecek şekilde ayarlayıp ocağa koyun.
- Piştikten sonra pirinç pilavı ile servis edin.
Maşallahh,ne iyi bir ev sahibesisin sen :) Misafirlerini ağırla,güzel güzel şeyler hazırla,sonra da giderken yoluk yap :) Ben de sana misafir olmak istiyoruumm:) Kebap nefis gözüküyor,ellerine sağlık babanın..Mutlu haftalar diliyorum..
YanıtlaSilYa gittim gidemedim işte Rabia'dayım.Kaldım başınıza uçak saatinde sorun çıktı.Ama her şey o kadar güzeldiki ayaklarım geri gidiyordu zaten.Allah hepinizden razı olsun.Seni çok seviyorum.Ellerin kolların dert görmesin.Allah'a emanet ol.
YanıtlaSilYok yok Zeliha bunları ben yapmadım maalesef, birlikte gezip yedik işte :) Neyse ki yola bari verebileceğim birşeyler yapabildim ama.
YanıtlaSilÇiğdem! Ne geziyorsun sen? Ben de diyorum Bursa'ya varınca arayacak herhalde. :)))
canım bloğumda sana bir hediye var
YanıtlaSilBabanın ellerıne saglık. Annem ıcıne bıraz pirinc koyarak yapardı ve parmaklarını yanında yedirtecek kadar güyel olurdu. Ben sade eti pek sevmedigımden o hali daha hos gelirdi:)
YanıtlaSilDenemeni tavsiye ederim.
Sevgiler...
merak ettiğim bir lezzet denemek gerek
YanıtlaSilbabanızın ellerine sağlık nefis bir kebap yapmış
muhteşem yemekler hazırlamışsınız arşivde varmı bakamadım ama hepsinin tarifini bekliyorum :)
YanıtlaSilsevgiler..
Naile cim canım bu kebabı bende yaparım çok da severiz.
YanıtlaSilBabanın ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
Bu tarifi Antep'i bir arkadasimdan alip denemistim. Gercekten cok lezzetli bir yemek. Nefis duruyor, ellernize saglik.
YanıtlaSilAsuman
Ellerine sağlık bu güzellikleri görünce sana misafir olasım geldi..sevgiler
YanıtlaSilBen de isteriimmm.
YanıtlaSilBabanın ellerine sağlık :)
Gaziantebimimizin yemeklerini ve kültürünü tanıttığınız için teşekkür ederim. Ve hatta tebrik ve takdir de ederim :)
YanıtlaSilBlogunuzda gerçekten görünüm olarak çok güzel.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Tek kelime ile NEFIS.
YanıtlaSilEllerinize saglik.
Sevgiler...
teşekkürler lezzet sarayı
YanıtlaSillavantin, o şekilde de güzeldir eminim. sevgiler..
izgün hanım, adında kebap geçiyor ama gerçekten çok farklı oluyor tencerede piştiği için.
nesrin, yanlış anlaşılma oldu sanırım o lezzetleri ben hazırlamadım maalesef. Ama bazısının tarifi tabii ki arşivimde var. Yemeklerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsin tariflere. Sevgiler..
feray abla, sizlere de afiyet olsun.
çok teşekkür ederim asuman hanım
neşe, Antep'e yolun düşerse beklerim tabii ki :)
Rabia'cım ilk fırsatta inşallah..
Sevgili Adsız, çok teşekkür ederim
Aybike hanım, teşekkürler. Sevgiler..
Naileciğim ellerine sağlık. Yemek çok güzel görünüyor. Bloğumda senin için bir ödül var. Uğrar mısın lütfen?
YanıtlaSilBu arada bir ayrıntıyı atlamışım. Senin değil, babanın ellerine sağlık =)
YanıtlaSilMekila ve Urfa tutkunu ödüller için teşekkür ederim.
YanıtlaSilUrfa tutkunu, aşkolsun ben de fotoğrafını çekip sizle paylaştım :))
Evet bak o konuda hakkını yemeyelim =) Fotoğraf güzel hakikaten. Hele yemek bakır kapta ya, ona ayrıca bayıldım. E fotoğraftan için senin de ellerine sağlık =)
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor gerçekten
YanıtlaSil