Kıymalı Taze Bakla
1/2 kg. Taze bakla
1/2 kg. Taze sarımsak
1 adet soğan
200 gr. kıyma
1.5 yemek kaşığı salça
Zeytinyaği,tuz,karabiber,su
Bakla ve sarımsağı ayıklayıp yıkıyoruz.2-3cm uzunluğunda dogruyoruz.
Kıymayı zeytinyağinda kavurmaya başlıyoruz.
Kıymanın rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğan solana kadar kavuruyoruz.
Üzerine salçayı ekleyıp kavurmaya devam ediyoruz.
Bakla ve sarımsağı ekleyip kısa bir süre çevirdikten sonra sıcak su ekliyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ekledilten sonra kaynamaya başlayan yemeğin altıni kısıp baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.