25 Eylül 2007 Salı

Ekmek Kebabı


Ekmek kebabı, hem bayat ekmeklerinizi değerlendirmekhem de kısa sürede lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir yemek. Ancak kullanılacak ekmek bayat olduğu halde pide cinsi, içi yumuşak olmayan bir ekmek olmalı. Ya da bayatlamış ekmeklerinizi dilimleyip fırında bir süre kızartarak kıtırlaştırıp daha sonra ekmek kebabında kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
  • 4 kepçe yoğurt (ben köy yoğurdu kullandığımdan sulu geldi ve süzdürdüm ama hazır yoğurt kullanıyorsanız onun kıvamı iyi gelecektir)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
  • Tereyağı
Hazırlanması:
  • Pideyi ikişer cm küpler halinde doğrayın.(Resim için tıklayın) Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın.
  • Bu sırada yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın.
  • Bir borcam tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin (ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
  • Ekmeklerin en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...