Geçtiğimiz cuma Ramazan ayının başlangıcı olunca ilk günler haftasonuna denk geldi. Ben de uzun süredir evime yemeğe misafir alamadığımdan ve sadece hafta sonları için fırsatım olduğundan ilk fırsatı kaçırmadan misafir ağırladım. Gerçi yabancı değil, annem-babam ve abilerimdi ilk misafirler.
Yemek olarak hem lezzetli hem kolay hem de değişik birşeyler yapmak istedim. Bir kaç menü seçeneğinden sonra ana yemekte Kağıt kebabına karar kıldım. Etleri doğramak dışında beni hiç zorlamadı. Lezzeti de güzeldi. Önümüzdeki haftasonu eşimin anne-babası, kardeşleri ve teyzesini alacağız yemeğe, aynı yemeği onlara da yapabilirim.
Kolay bir menüydü benim için, fikir olsun diye yazıyorum:
Mercimek çorbası
Baklava yufkası ile peynirli börek (maalesef peynirini ayarlayamadım ve çok az oldu)
Kağıt kebabı
Pirinç pilavı
Cacık
Tatlı yapmamı istemediler. Yemekten sonra bol bol çay ve meyan şerbeti içtik. Sonra bol sulu yaz meyveleri ile akşamı tamamladık.
Tarife geçmeden önce tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlarım.
Kağıt Kebabı
Malzemeler (6-8 kişilik)
- 1 kg. parça et (koyun veya dana)
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- tuz, karabiber, sıvıyağ, su
- Pişirme kağıdı
- Eti saç kavurmalık gibi minik minik -tavla zarı büyüklüğünde- doğrayın
- Biraz sıvıyağ ile tencerede karıştırarak kavurmaya başlayın
- Etler suyunu salınca altını kısıp suyunu çekene kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin
- Soğan ve biberleri küp küp doğrayın. Suyunu çekmiş olan etlerin üzerine ekleyip soğanlar solana kadar kavurun
- Üzerine salçayı ekleyip karıştırarak bir süre de onu kavurun
- Kekiğini atıp karıştın
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip karıştırın ve ağzını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin (benim etleri ilk kavurmaya başlamamla etlerin pişmesi arası yaklaşık 2 saat sürdü, ama siz etlerin yumuşamasına göre kontrollü pişirin)
- Etiniz pişerken suyunu kontrol etmeyi unutmayın, tamamen susuz olmayacak dibinde biraz suyu olacak. Gerekirse sıcak su ekleyin
- Etler piştiği sırada patatesleri soyup tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Üzerine su ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın
- Bezelyeyi de ayrı bir yerde hafif diri kalacak şekilde haşlayın
- Pişirme kağıdının eni 37 cm. geliyordu boyu 25 cm. olacak şekilde işaretleyip 8 parça kestim -büyük porsiyon isterseniz 6 parça kesin- (Ben pişirme kağıdı olarak markette satılan ruloları tercih ettim.)
- Pişen etlerin üzerine patates ve bezelyeyi, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın
- Hazırladığınız pişirme kağıdının fırça ile çok az yağlayın. Ortasına 1-2 tahta kaşığı karışımdan koyun ve fotoğraftaki gibi önce uzun kenarları üst üste gelecek şekilde ortaya katlatın. Sonra yanları küçük küçük kıvırarak fırın tepsisine dizin.
- 180-190 derece fırında 20 dk. pişirin
10 yorum :
Ellerine sağlık arkadasım afiyet şeker olsun.
Ellerine saglik nefis gorunuyor.
Hayirli ramazanlar gecirmenizi dierim.
Sevgiler.
Çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir nede olsa yapan kişi antepli
Ellerine sağlık, Malatya da kağıt kebabı meşhurdur. Ben evde denemedim. Deneyeyim bir bakalım.
Naileciğim menün güzel, doyurucu. Kağıt kababın harika görünüyor.Ellerine sağlık, afiyet olsun.
sadece yemek, çok teşekkürler (isminizi aradım ama blogunuzda bulamadım)
Özgül hanım çok teşekkür ederim sizin de ramazanınız mübarek olsun
özlem estağfirullah, teşekkür ederim övgün için. sevgiler
Ayça bilmiyordum Malatya'nın olduğunu, söylediğin iyi oldu.
Nurşen abla çok teşekkür ederim.
selam merhabalar uzun zamandır bloglarla ilgilenemedim tariflerinizçok güzel ellerinize sağlık sevgiyle kalın
www.mutfakgunesi.blogcu.com
Merhaba,
Kağıtta kebap cidden güzel olmuştur.
Eline sağlık.
Sevgiler
Müge
Yaptigin yemekleri hep cok begenerek takip ediyorum. Buda cok lezzetli olmus. Insallah bu ramazan bende bir deneyecegim sayende.
Sevgiler
Yorum Gönder