5 Mart 2007 Pazartesi

Sevimli İnekler


Cumartesi günü bir pasta yapacamızdan bahsetmiştim. Blogcu arkadaşım Rabia evime konuk oldu. Rabia Bebekli Mutfakların yazarı ve hemşehrim. Aslında Rabia ile tanışalı çok olmadı ama okadar sıcak bir insan ki kısa sürede kaynaştık. Cumartesi gününe kadar sadece internetten görüşüyorduk. Rabia şeker hamuru ile çok güzel pastalar yapıyor, benim de pasta yapmaya olan ilgimi bildiği için kendisindeki hazır şeker hamurunu birlikte pastaya dönüştürmeyi teklif etti. Canım arkadaşım biliyorum ki kendisi de yapsa böyle güzel şeyler yapabilirdi tek başına ki cidden çok maharetli sırf ben de şeker hamuru ile çalışayım diye saolsun kalktı bize geldi. Ama birlikte gördük ki iki kişi bir pastayı yapması çok daha zevkli. Hele modelleme yaparken kendimi kreşte oturup oyun hamuru ile oynayan çocukları gibi hissettim. Hoş sohbet bir şekilde zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık.

Oturan ineği Rabia, yatan ineği ben yaptım. Ben biraz uykucu biri olduğumdan bunu ben yapmak istedim, tabi bunu teklif ettiğimde Rabia baya güldü :)



Rabia cumartesi günü çalıştığı için işten çıkıp bize geldi, ben de ona kısır ve profiterol yaptım. Ama maalesef fotoğraflar yok. Üzerlerini tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz. Rabia'da ben merak ediyorum diye kereviz salatası yapıp getirmiş. Çok beğendim, gerçekten çok güzel olmuştu. Ellerine sağlık Rabia.

Arkadaşım bana şeker hamuru ve kendi yaptığı salatayı getirmekle kalmamış iki tane daha hediye getirmiş. Bir terlik ve çok güzel bir kahve fincanı takımı.



Masaya oturup modellerin çıktılarını karşımıza alıp yapmaya başladığımızda (ben biraz da kopye çektim buarada) bu iş gerçekten çok hoşuma gitti. Modelleri elimizle yapması çok zor olmadı, Rabia'nın modelleme hamuru da çok güzeldi ama çiçek kalıbımız olmadığı için çimenler üzerine ellerimizle yaptığımız çiçekler çok muntazam olmadı. Umarım en kısa sürede bu iş için güzel aletler edinebiliriz. Ben tariften ziyade yaptığımız çalışmaların adım adım fotoğraflarını paylaşacağım.



Pastanın keki benim devamlı yaptığım pandispanya, ama bu sefer çikolatalı yaptım. Bu yüzden içine bir kaşık kakao ve 60 gr. kadar eritilmiş küvertür kattım. Krema olarak cream ole kullandım. İçine de fıstık krokan koydum.



Önce modelleri yaptık. Dediğim gibi oturanı Rabia, yatanı ise ben yaptım. Önce beyaz şeker hamuru ile gövdeleri oluşturduk. Sonra ön ve arka bacakları oluşturup gövdeye yedirdik.




Sonra biraz kırmızı ve çok çok az siyah katarak hazırladığımız pembe şeker hamuru ile ön ve arka ayakları ve ağız kısmını yapıp bacaklar ve başa bıçak ucu ile çok az su sürerek yapıştırdık. Ve kafaları yaptık.

İneklerin siyah beneklerini, sarı boynuzlarını, göz ve kuyruklarını da tamamladıktan sonra Rabia yeşille renklendirdiği hazır şeker hamurunu kalınca bir şekilde merdane ile açtı (ince olunca krema ile eriyormuş)

İneklerin siyah beneklerini, sarı boynuzlarını, göz ve kuyruklarını da tamamladıktan sonra Rabia yeşille renklendirdiği hazır şeker hamurunu kalınca bir şekilde merdane ile açtı (ince olunca krema ile eriyormuş)

Sonra modellerimizi pastanın üzerine yerleştirdik

En son pastanın altına küçük toplar yapıp süsledik ve pastanın üzerine papatyalar yaptık. Ama bu son halinin fotoğrafını ben pek beğenmemiştim o yüzden upload etmemiştim. Niyetim pazar günü yeniden fotoğraf çekmekti ama misafirim olduğu için (biraz da dalgınlık sanırım) unuttum. Elimdeki fotoğrafı ekleyeceğim ama evde olduğundan ekleyemiyorum. Artık onunla idare edeceğiz, akşam üstü onu da eklemeye çalışırım.

Bu güzel çalışmayı birlikte yaptığım, Rabia'ya hem çok teşekkür ediyorum hem de tanıştığım için mutluluk duyuyorum. En kısa sürede bunu yenileyebilmek dileği ile..

2 yorum :

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel olmuş tebrikler ellerinize sağlık

seyabb dedi ki...

ahhh ah bide ben yapabilsem şeker hamuru denemelerini

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...