Naile, sumak ekşisinin yapımı da epeyce emekliymiş. Öğrenmiş oldum sayende. Ama, buralarda bitkiyi bulmak imkansız. Sadece kurumuş halini bulabiliyoruz. Benim çok hoşuma gidiyor sumak.
Annenin eline sağlık. (Biz de Eskişehirliyiz bu arada.) Sağlığın nasıl? Nasıl gidiyor?
Naile, ah kardeşim sumağım bittiii! Özellikle salatalarda çok aruyorum. Annemin yaptığını hatırlıyorum. Şimdilerde malesef satın almak zorunda kalıyoruz. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Nailecim ben de acıyı ve ekşiyi çok seviyorum (Antepli de degilim halbuki:)). Sumak ekşisini daha önce senin tariflerinde duymuş ve çok kullanmak istemiştim ama hiçbir markette bulamadım. Acaba o da nar ekşisi gibi şişede, marketlerde satılmıyor mu? Tarifinden anladığım kadarıyla çok zahmetli bir iş ama sarfedilen böylesi bir emek güzelliğine güzellik katıyordur kesin. Bulur bulmaz denemek istiyorum mutlaka. Anneciğinin ve senin ellerinize sağlık:). Sevgiler:). aslı
Zerrinciğim teşekkür ederim canım eğer Antep mutfağı ile ilgili az da olsa burada faydamız oluyorsa :) Şu çiya'da bir ben yiyemedim sanırım..
Özlemciğim çok teşekkür ederim.
Münevver abla evet çok emekli bir olay ama lezzeti gerçekten çok güzel. Sumak bizim buralarda yetiştiğine göre demekki karasal iklimi seviyor. Toz sumağı salatalara kullanıyorum ben o da lezzetli oluyor. Sağlığım çok şükür iyi, teşekür ederim :)
Ah lavantin sen böyle bu tatlardan mahrum kaldıkça ben daha da üzülüyorum. Ne diyelim hiç değilse Konya'ya gelsen burdan kargolarız sana.
Aslıcığım sumak ekşisi o şekilde satılıyor mu inan hiç gerek olmadığı için dikkat etmemiştim ama markete ilk gidişimde bakıp inceleyeceğim canım. Sana bilgi veririm.
Naile iyi yaptın sende taşındın. Sumak bayıldığım bir lezzet ama ekşisi emeklimiş. Biz artık buralarda tozu ile idare edicez. Annenin ellerine sağlık canım. Sevgiler.
s.a naile bende adanalıyım bizim ordada sumak vazgeçilmez bi baharattır.ama bizde baharat olarak kullanılır.özellikle soğan salatası o olmadan olmaz.bu şekilde sıvı halini bilmiyordum.senden öğrenmiş oldum böylece.görünüşü bile insanın iştahını açıyor.ekşiye bayılırım zaten.http://www.zeynebinsofrasi.blogspot.com/
10 yorum :
Ben o yüzden seviyorum antep mutfağını :)) sizlerin sayesinde daha da sevdim. :))
Ağzım sulana sulana bakıyorum tüm fotolara..
Bayılırım sumak ekşisine.. İstanbul'da Çiya rest. yemiştim ilk :)
süppersin nailem..
öpüyorum
Nailecim antep mutfağını bende çok severim çok zengin bir mutfağınız var ellerine sağlık
Naile, sumak ekşisinin yapımı da epeyce emekliymiş. Öğrenmiş oldum sayende. Ama, buralarda bitkiyi bulmak imkansız. Sadece kurumuş halini bulabiliyoruz. Benim çok hoşuma gidiyor sumak.
Annenin eline sağlık. (Biz de Eskişehirliyiz bu arada.) Sağlığın nasıl? Nasıl gidiyor?
Sevgiyle,
Nane Limon
Naile, ah kardeşim sumağım bittiii! Özellikle salatalarda çok aruyorum.
Annemin yaptığını hatırlıyorum. Şimdilerde malesef satın almak zorunda kalıyoruz.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Nailecim ben de acıyı ve ekşiyi çok seviyorum (Antepli de degilim halbuki:)).
Sumak ekşisini daha önce senin tariflerinde duymuş ve çok kullanmak istemiştim ama hiçbir markette bulamadım. Acaba o da nar ekşisi gibi şişede, marketlerde satılmıyor mu?
Tarifinden anladığım kadarıyla çok zahmetli bir iş ama sarfedilen böylesi bir emek güzelliğine güzellik katıyordur kesin.
Bulur bulmaz denemek istiyorum mutlaka.
Anneciğinin ve senin ellerinize sağlık:).
Sevgiler:).
aslı
Zerrinciğim teşekkür ederim canım eğer Antep mutfağı ile ilgili az da olsa burada faydamız oluyorsa :) Şu çiya'da bir ben yiyemedim sanırım..
Özlemciğim çok teşekkür ederim.
Münevver abla evet çok emekli bir olay ama lezzeti gerçekten çok güzel. Sumak bizim buralarda yetiştiğine göre demekki karasal iklimi seviyor. Toz sumağı salatalara kullanıyorum ben o da lezzetli oluyor. Sağlığım çok şükür iyi, teşekür ederim :)
Ah lavantin sen böyle bu tatlardan mahrum kaldıkça ben daha da üzülüyorum. Ne diyelim hiç değilse Konya'ya gelsen burdan kargolarız sana.
Aslıcığım sumak ekşisi o şekilde satılıyor mu inan hiç gerek olmadığı için dikkat etmemiştim ama markete ilk gidişimde bakıp inceleyeceğim canım. Sana bilgi veririm.
Sumağı çok severim çok da kullanırım. Ekşiside çok emekliymiş annenin emeğine ellerine sağlık canım sevgiler...
Yeni adresin hayırlı olsun Naile! Hemen değiştiriyorum linki.
Naile iyi yaptın sende taşındın. Sumak bayıldığım bir lezzet ama ekşisi emeklimiş. Biz artık buralarda tozu ile idare edicez.
Annenin ellerine sağlık canım. Sevgiler.
s.a naile bende adanalıyım bizim ordada sumak vazgeçilmez bi baharattır.ama bizde baharat olarak kullanılır.özellikle soğan salatası o olmadan olmaz.bu şekilde sıvı halini bilmiyordum.senden öğrenmiş oldum böylece.görünüşü bile insanın iştahını açıyor.ekşiye bayılırım zaten.http://www.zeynebinsofrasi.blogspot.com/
Yorum Gönder