16 Mart 2008 Pazar

Neler yapıyoruz?

1 ayımızı bitirdik. Bu süre zarfında neler yaptığımızdan biraz bahsetmek istedim. Öncelikle ilk günler süt konusunda çok sıkıntı yaşadık. Maalesef sütüm 3. gün gelmeye başladı, sanırım erken doğum olduğu için böyle oldu. Süt geç gelince mecburen mama vermek zorunda kaldık. Mamayı doktor kaşıkla vermemizde ısrar etse de biz baktık kaşıkla hiç zahmetsiz mamayı yiyen Erdem bey emme işine yan vuruyor ozaman tekrar biberona döndük. Herkes biberon ve mama konusunda nasihatlerde bulunuyor ama mecbur kaldık. Avent'in 1. ay için olan biberon başlığını kullanıyorum. Süt gelmeye başlayınca tutması da çok zor oldu, çok mücadele ettik, artık baktım olmuyor yapay göğüs ucu aldırdım. Onla biraz olsun tutmaya başladı. Ama göğsü her tutuşundan önce mücadele etmemiz gerekiyordu. 10-15 dk uğraşıp zorla göğsü tutturduktan sonra 3-5 dk. emip bırakması sabrımı zorlasa da gün geçip kendisi de biraz güçlendikçe daha da kolaylaştı tutması şükür. Şimdi canı istediği zaman direk göğsü alıyor, canı istediği zaman yapay uçla. Bazen de sabrı hiç gelmiyor ve bieron vermek zorunda kalıyorum. Ama şuanda genel olarak gün içinde sadece emziriyorum. Biberonla mama günde 2-3 sefer oluyor. Bunda benim iştahsızlığım ve sütümün az olmasının da etkisi var. Doktor bol sıvı şeyler almamı söyledi. Su, şekerli su, pekmez şerbeti ve maydanoz yemeye çalışıyorum sütüm artsın diye.

Bir diğer sıkıntımız da çok gazının olması. Sancı girdiği zaman çok fazla ağlıyor ve gazını çıkarıp kakasını yaptıktan sonra rahatlıyor. Bu bağırmalarının etkisi ve genetik olması sebebiyle maalesef kasığı da fıtık oldu. Göbeği de fıtık ama doktor onun 1 yaşına kadar düzeleceğini söyledi. Kasığı için maalesef ameliyat olması gerekiyor :( Küçücük bedeninin ameliyat masasında narkoz alacağını düşündükçe çok üzülüyorum sonra daha büyük bir sıkıntısının olmamasına şükredip kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Ağlatmamaya çalıştığımız için her yolu deniyoruz. Kucakta zıplatma, battaniye arasında sallama, beşikte sallama, ayakta sallama.. hepsini öğrendi yaramaz. Acıkma ve gaz sancısı ağlamalarının haricinde birkaç kez şiddetli ağlama krizine girdi. Sanırım kasığı ağrıyor. Elimin altında sesi kısıldı ve kıpkırmızı kesildi. Ne yapacağımı şaşırıp ben de başlıyorum ozaman ağlamaya. Neyseki bunların hiçbirinde yalnız değildim. Bugün de çocuk cerrahına götürüyoruz oğlumu, bakalım ne diyecek? En kısa zamanda ameliyata alabilirler belki veya bir süre bekletirler bilemiyorum. Hayırlısı ile düzelmesini ümit ediyorum sadece.

Bir süre internete giremeyeceğim çünkü büyük ihtimale bugün annemlere gidiyoruz, orada kalacağız bir süre.

Hepinizin dualarını bekliyorum...

23 yorum :

Fulya dedi ki...

Canım çok zor günlerdir biliyorum.Bende çok ağlamıştım o dönemlerde.Sende şimdi biraz hassassın.Loğusalık dönemi ama geçer meraklanma.Gaz sancısı çok fena birşey.Biz gece başında nöbetleşe duruyorduk eşimle.Ama o battaniye vs.olaylarına alıştırma.Çok çekersin.

Adsız dedi ki...

naile meraba ben melekşen yazını okuyunca güzel kızımın durumu aklıma tekrar geldi bizde 2 aylıkken kızımı kasık fıtığından ameliyat ettirdik inan çok zor bi durum ama onun sağlığı daha önemli allah şifalar versin tekrar bebişiniz hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

Adsız dedi ki...

Selamün aleyküm ablacım.

Öncelikle yavruna acil şifalar diliyorum. Allah yardım etsin. Sabır versin mevlam.

Rabbim analı-babalı büyütsün. Maşallah barekallah pek bi sevimli:) Bloglarda gezerken bir arkadaş yayınlamış resmini bebeğinin.

Normalde siteni hep takip ediyordum. O güzel yemeklerini denedim. Sanırım şuana kadarda hiç yorum yazmadım ama takip ediliyorsunuz :)

yöresel yemekler her zaman favorim olmuştur ama antep yemeklerini hiçbirşeye değişmem:)

Çok uzun yazdım. Üzülme inş. her şey bir gün gelir geçer. Yavrun sağlıklı olsunda inş. Sadece şunu hatırından çıkarma sabır ilk musibet anında olur.

Selam ve dua ile

www.blogcu.com/zahide

BETUL dedi ki...

Naile, bol bol rezene cayi ic. Hem sut artimi icin, hem de bebegin gazi icin cok iyi geliyor. Bir cezve kaynar suya 1 cay kasigi rezene tohumu atip bir tasim kaynatip iciyorsun. Yerine anason da olabilir.Ben rezeneneyi daha icimlik bulmustum, tohumlarini da bitince cigniyordum, cunki kendinden sekerli oluyorlar. Sekersiz haliyle cay kasigiyla bebege de verebilirsin. Gazli diyorsun ya o kipkirmizi kesilip durduramadan aglama bana sanki kolik gibi geldi. Maalesef daha cok erkek bebeklerde goruluyor.Bu yukarda soyledigimi yap, inan cok faydasini goreceksin.
Dualarimiz sizinle..

Adsız dedi ki...

Nailecim benim de oda arkadaşım aynı problemle karşılaşmış. konuşunca o da rezene çayını önerdi. Annenin kendisini koruması gerekiyor dedi. Ayaklarını ve enseni üşütmeyecekmişsin. Bebeğin ayak tabanlarına da elma yağı sürünce ayakları ısınıp gazını çıkarabiliyormuş. Hatta milupanın rezene çayını da bir üniversite hastanesindeki doktor kızına önermiş. Bebeğe milupanın rezene çayını verebilirmişsin.

Sana çok kolay gelsin cnmcim...

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Naile ben geç kalmışım birazcık:) yaşı uzun olsun sanada geçmişler olsun sağlıkla büyüt oğluşunu.

Yazını okuyunca 4 yıl öncesine gittim :) hem çok güzel hemde zor günler ama sıkılma, üzülme zaman çok çabuk geçiyor ve geride yaşananlar okudukça heyecanla hatırlanıyor. Benimde oğlumun 20-25günlükken kasık fıtığı ortaya çıktı. çok uslu bir bebekti çokda ağlamıyordu ama dr. doğuştan olabileceğini söyledi bu şekilde idare edilebilir büyümesini isterseniz ama bununda tehlikeleri var dedi tabiki bizde bekletmek istemedik geçme olasılığı yok illaki ameliyat olunca erken olsun dedik ve tam 47 günlükken ameliyat oldu çok üzüldüm onu kucağımdan dr eline verip ameliyata göndermek çok çok üzdü beni ama tam 20 dak. sonra odamıza getirdiler.sadece akşama kadar açlıktan ağladı ve ertesi gün hiç birşeyimiz yoktu çok çabuk iyileşti inan şimdi izi bile yok. Doktorlara göre düğme dikmek kadar kolaymış ama biz anne olarak helede ilk bebek çok üzülüyoruz ama üzülme çok çabuk geçer allah başka hastalık vermesin mutlu sağlıklı yaşlar dilerim.

Sevgiler...

zinnur dedi ki...

Naile'cigim, cok zor bu ilk uc ay, ama hersey gibi o da geciyor, sonrasinda ise yasanan zorluklar inan unutuluyor, daha cok guzel seyleri hatirliyor insan. Elinden geleni yaptiktan sonra gerisine uzulmemege bak. Annelerin ruh durumu da etkiliyor bebekleri cunku. Allah anneli, babali, saglikli ve mutlu buyutmek nasip etsin.
Sevgiler,

emineninemekleri dedi ki...

yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Naile,
Öncelikle bebeğini Allah bağışlasın,analı babalı büyüsün İnşallah.Fıtığı içinde acil şifalar diliyorum.
Yazdıklarını okuyunca oğlumda yaşadıklarım geldi aklıma.
Anne sütünü ne yazık ki 3,5 ay emdi.
Biberonun rahatlığına alışınca tamamen bırakmıştı.
İlk çocukta her zaman zorluk (acemilik) çekiliyor.
Hastalıklarda yakayı pek bırakmıyor ama zamanla her şey yoluna giriyor,ilerde bunları oğluna anı olarak anlatırsın.
Benim oğlum 21 yaşına girdi,babası hâlâ takılır "oğlum hastalıklarına bir araba parası kadar para verdik "diye.
Bu arada kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller canım....

Nihan dedi ki...

Dualarimiz sizinle Naile. Gercekten de anneligin en zor gunleri ama hizla gececekler. Sen oglusunun tadini cikarmaya bak. Allah anali babali buyutsun bebisinizi.

mutfaktelaşı dedi ki...

ilk aylar gerçekten de zor oluyor, allah yardımcınız olsun.inşallah ameliyata grek kalmadan düzelir fıtığı.
hayırlı kandiller.

yemek dedi ki...

Naile, Allah ayrdımcın olsun canım, oldukca zor bir süreç bu çünkü. Benim çocuklarda gaz sancısı çok olmamıştı. Ama nasılsa geçici ve yanlız değilsin maşallah. Ailenin yanında kalman, bence çok isabetli olru. İlk çocuğun acemiliği, çoğu konuda hatalı hareket etmeyide beraberinde getiriyor. Ve lohusalakı bunalmılarını aile içinde atlatman daha kolay olur.
Size güzel ve sancısız günler diliyorum. İnşallah iki fıtıktan da hayırlısıyla bir an önce kurtulursunuz.

Unknown dedi ki...

Sevgili Naile'cigim,

Oyle sevidimki..Munevver abladan gordum haberini.Rabbim hayirli evlat olmasini nasib etsin.Operim cok.

ebruli pastalar dedi ki...

Naile,
Çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin.
Sütü artırmak için bir doktor yakınımız bira mayası kullanmıştı. Zannediyorum aktarlarda satılıyor. Maya vitamin ve minerallerce zengindir. Hem sütün miktarı hem de kalitesi artığını biliyorum.
Sevgiler..

NiNo dedi ki...

nailecim zor gunler bunlar Allah yardimcin olsun ama eminim guzel olacak merak etme canim kandilin mubarek olsun

Adsız dedi ki...

Sevgili Naile, anne olmuşsun gözün aydın. Minik oğluşuna çok geçmiş olsun. İnşallah bundan başka sıkıntısı olmaz da annesi de daha fazla üzülmez.

Naile dedi ki...

Hepinize güzel dilek ve önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gittiğimiz çocuk cerrahı biraz toparlandıktan sonra ameliyat olması gerektiğini söyledi. Son iki gündür ağlamalarında çok fazla artış olduğu için bugün başka bir doktora daha götürdük. Böbreklerine baktırdı kum olabilir diye ama çok şükür çıkmadı. Ultrasonda fıtığına da baktılar tetikte olun tehlikeli bir durum olabilir geciktirmeyin dediler. Gaz için yiyip yiyemeyeceğim listesi verdi. Milupa rezene çayını veriyorduk zaten doktorda verin dedi. Gaz için zinco kullanıyorduk pek bir faydası olmadığından farklı bir damla ve şurup verdi. Benim için de humananın süt artırıcı ve gaz giderici bir çay önerdi.
Benim anladığım kadarıyla milupa aptamil mama çok gaz yapıyor. Doktor bebelac almirona devam etmemizi söyledi, şekersiz olduğu için anne sütünü bırakmaz dedi. 2 gün sonra kırkımız doluyor, inşallah yakın zamanda geçer bu sıkıntılarda.

munevver dedi ki...

Naile'ciğim, bu günler biraz zor geçiyor; ama, geçiyor. Sen rahat olmaya bak. İyi olursan, bebek de iyi olacaktır, unutma. İçini ferah tut.Minnacık şeyler anneyi öyle güzel hissediyorlar ki.

Sana kolaylıklar, sütün bol olsun.

munevver dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Naileciğim allah sifasını kısa zamanda verir inşallah.Allah yardımcınız olsun

sekergibi dedi ki...

CANIM
hayırlı olsun bebeğin çoktan beri uğrayamadım.
gaz sancısı erkek bebeklerde daha çok oluyor.bende diğer arkadaşlar gibi rezene çayını ve kimyon kaynatıp içirmeni öneririm.
gaza birebir
canım bebeğin rahatsızlığına çok üzüldüm
acil şifalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Selam Naile,
Maasallah bebegin cok tatli. Tebrik ederim. Allah anali babali buyutmeyi nasi etsin, hayirli bir evlat olsun insallah.
Benim oglum su an 16 aylik, gaz problemi yoktu, buna ragmen rahatlamasi acisindan milupa rezene cayi verdim.
Anne sutu konusunuda cok yogun - guzel oneriler var ama maalesef her annenin yasadigi dogum esnasindaki ve sonrasindaki tecrubeler cok ama cok farkli. Sen once bebgini nasil beslemek istedigin konusunda tercihini yapmalisin. Cunki ikisi bir arada asla olmuyor. Bebekler o kadar akillilarki cok kisa bir zaman sonra senin oglun terchini kendisi yapacaktir. Ben bu tecrubeyi edinmis biri olarak yaziyorum sana. Ben bir takim problemler sonucu ilk uc ay anne sutu ve hazir mama vermek durumunda kaldim fakat oglum kisa zamanda tercihini yapti ve beni emmeyi redetti. Sadece uc ay kadar anne sutu verebildim. Ilk kez anne olmanin verdigi tecrubesizlik ve gurbette bu konuda ehil bir yakinimin olmamasi sonucu bu sekilde degistirdi. Oglum su an cok saglikli ama onu 1.5 yasina kadar emzirememenin verdigi suclulukda icimden hic gitmiyor.
Moralini yuksek tut.
Sana kolay gelsin. Insallah en kisa zamanda oglun da sagligina kavusur.
Sevgiler,
Hatice Asim

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...