Resimlerin büyük hali için üzerlerini tıklayın
Reçellik güllerin şimdi tam zamanı. Eğer reçellik kokulu güllerden bulabiliyorsanız ve gül reçelini çok seviyorsanız bu tarifi mutlaka yapmalısınız. Yerken buram buram gül kokan bir reçel... Aynı zamanda gül şerbeti de yapıp yaz sıcaklarında serin serin içebilirsiniz.
Bizim reçelin gülleri halamların bağından, reçelin yapımı ise babama ait.
Gül Reçeli
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı reçellik kokulu gül yaprağı
- 2-3 renkli gül yaprağı (renk vermesi amaçlı)
- 6 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- limon tuzu
Hazırlanması:
- Bir cezveye gülleri alıp üzerine 1 su bardağı suyu dökün ve ağzı kapalı* olacak şekilde ocağa alın. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. Kapatmaya yakın çay kaşığının ucu ile limon tuzu** atın.
- Güllerin altını kapattıktan sonra ağzını açmadan bekletin
- Bir tencerede 6 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırarak eritmeye başlayın.
- Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca çay kaşığının ucu ile limon tuzu atın.
- Arkasından suda kaynattığınız gülleri tencereye dökün.
- Bu kaşırım birlikte biraz daha kaynasın. Reçel kıvamına gelince yani suyu sünmeye başlayınca altını kapatın.
**: Limon tuzunu atmadan önce rengi açık oluyor, limon tuzu güzel bir renk almasına sebep oluyor.
Gül Şerbeti
Yukardaki tarifteki gibi yapılır ancak güller kaynatıldıktan sonra gül yaprakları süzülüp sadece suyu kullanılır.
18 yorum :
Canım arkadaşım babacığının eline sağlık..Mis gibi kokusu burnuma geldi.Canım çekti çok güzel görünüyor.
Reçelin rengi görüntüsü harika... Babanın ellerine sağlık... Erdem bebeğe ve sana sevgiler...
Ay caniiim, bu ne güzel bir görüntü böyle. Yillar varki canim cocuklugumdaki gül recellerinden cekiyor. Yani iyiki hamile filan degilim.:)
Ne kadar da güzel yapmis babacigin. Cok sanslisin bu konuda.
Kücük Erdem'i öpüyorum.
Muhabbetle...
Nialecim babanın ve senin ellerine sağlık çok ta güzel görünüyor,nasıl canım çekti ...
Ben örtülere bayıldım Naile, gül reçeliyle aram pek iyi değildir. Annemin de var bunlara benze. Bana da yaptırmıştı ama ben yenileri beğenmiyorum, eskiler daha anlamlı geliyor bana. Belki de annemin eli değdiği için:)
Songül
Gül şurubunu rahmetli babaannem yapardı görünce onu hatırladım. Farklı bir tadı oluyor, bence herkesin denemesi gereken bir lezzet. Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Merhaba.sitenizi çok beğendim.Gül reçeli çok güzel görünüyor.Sizin ve babanızın ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 6 bardak şeker fazla gelmiyor mu?
Bende çok severim gül reçelini babam her sene Isparta'ya gittiğinde aldırırım.
Babacığının ellerine sağlık bende gül reçelini çok severim ama ben yaptığımda acı bir tadı oldu reçel olacak gülü seçemedim galiba:)
ay ya çok güzel gözüküyorlar..
ellerine sağlık..
hayırlı cumalar canım..
iyyy naile benim canimdan vurdun bu recelle ben cok seviyorum torontadan bakkaldan almistim burada pek bulunmuyor ama bir arkadasimin bahcesinde recellik gul vardi ondan toplamistik buzluguna koymus banada verdi yapmistim aman yarapbim o koku nekadar guzel mis gibi olmustur eminim buda cok cok guzel gozukuyor cunku allah afiyet le yemek nasip etsin ellerinize saglik
Reçel mevsimi geldi. Herkes harıl harıl reçel yapıyor ne güzel. Senin reçelin çok davetkar gözüküyor. Yapanın ellerine sağlık. Annemde baheçemizden topladığımız çilekler çilek reçeli yaptı geçen gün.Bir afiyetle yemişiz ki sorma. Size de afiyet olsun. Bebişini kocaman öpüyorum.
bütün ailenin yüreğine ve ellerine sağlık,gül kokusu taaa buraları sardı...sevgiler
Nailecim merhaba, öncelikle bebeğin hayırlı olsun ve büyük geçmiş olsun. Gülün kokusu buraya kadar geldi..
Nailecim reçel ne kadar özenli ve güzel gözüküyor..
Babacığının ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı
merhaba , sitenizi sürekli takip ediyorum.Yorum da bulunmayacağım. Bir Gaziantepli olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum.Pazar günü Gaziantep'e geleceğiz ve ciğer kebabı veya kavurma yemek istiyouz.Sizin orada en güzel nerede yapılıyor,pazar günü neresi açık olur.salaş yerlerde olabilir yeterki yiyelim.Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk.
MAİL:mertorer@gmail.com
Yorum Gönder