12 Mart 2009 Perşembe

Severim...


(Fotoğraf 2 yıl önceki bahardan, çok değil 1 aya kadar yine bu halde olacak oralar!..)

Bugün hava o kadar güzel ki! Bahar geldi, yazın geleceğini haber veriyor bize. Yazı bu sene her zamankinden daha fazla seviyorum!

Geçen gün canımın istediği meyvelerden alınca düşündüm de ne kadar şanslıyız, bazı ülkelerde elmanın tanesini bilmem kaç dolardan alırlarken biz bu meyveleri kilolarca alabiliyoruz, evlerimizden eksik etmiyoruz. Yazda gelirken ve ben de yaz meyvelerini-sebzelerini özlemişken sevdiklerim takıldı aklıma, o kadar çok şey var ki hoşuma gitti bunları saymak sizinle de paylaşayım istedim.

Baharda yeşil erik,çilek,kirazı severim
Yazın şeftali,kavun,karpuzu
Kışın kestaneyi, yazın mısırı
Kışın mor ve beyaz lahanalı, brokolili bol limonlu salatayı severim
Yazın domatesi, salatalığı, soğanı, biberi dürüm yapıp yemeyi
Sonbaharda Trabzon hurmasını, her mevsim Hac hurmasını severim
Babamların bağındaki güz incirini dalından koparıp yemeyi severim
Kuru üzümü keklere koymayı...

Bunlar yiyecek değil ama,
ilk baharda papatyayı severim, sonbaharda eflatun kasımpatıları.

Ne demiştim?
Yaz geliyor, sizinde içinizde bir kıpırtı oluyor mu? Siz neleri seversiniz?

8 yorum :

Burcu dedi ki...

Havalar güzelleştikçe hayaller kurmaya başlıyorum ben de.. Tam da ilkbahar geldiğinde muhtemelen bizim bıdık yürümeye başlayacak, elinden tutup yeşillik, ormanlık, parklar derken boyu bacaklarımı geçmeyen bir minikle yollarda olacağız.. Çok istiyorum çoookk...

Ayça dedi ki...

Bugün bende de yaza dair düşünceler başladı. Denizi, kumu, güneşi, tatili hayal ettim. Bu sene Mertle daha kolay olacak. En azından kumları yemeyeceğini düşünüyorum. Elinden tutup gezeceğim. Ah bir ısınsa havalar; dışarılara atacağım bizi.

Adsız dedi ki...

Güneşli havayı ve kat kat giyinmek zorunda olmadan dışarı çıkmayı özledim.Yağız paşamın her gün 'atti atti' diye sızlanmasına kayıtsız kalmaktan sıkıldım.:((

Adsız dedi ki...

Tam cikmak üzereydim ki, yazini gördüm ve bu bahar kipirtisina tepkisiz kalamadim.
Burada da su an da hava cok güzel ve insana yenilenmeyi hatirlatiyor.
Rabbim öyle güzel bir nizam kurmus ki, her gecenin karanligindan sonra sabahi, sabahin tazeligini yaratmis. Kisin kasvetinden sonra bahari yaratmis ve tabitla birlikte insanin da ruhunda duydugu yenilenme, ferahlama hissiyle taclandirmis. Her demde insana yeniden dogmanin, tazelenmenin rahatligini lütfetmis.
Bu bile sükrü cok zor bir nimet.
Hayirli cumalar canim...

zeynebinsofrası dedi ki...

s.a
bende dört gözle baharın gelmesini bekleyenlerdenim naile.kızım ve oğlumla yürüyüşe çıkacağımız günlerin hayalini kuruyorum.helede benim gibi doğayla içiçe biryerde yaşıyorsan.park imkanımız yok ama doğada yürüyüşe çıkıyoruz bizde..

Naile dedi ki...

Burcu'cuğum elinden tutarsın sarı şekerin parkta salıncağa gidersiniz inşallah. Ah bir gün biz de size takılırız belki :) kimbilir?

Ayça, hele çocukta olunca daha çok istiyor insan kendini dışarı atmayı değil mi?

Müjde ha gayret az kaldı, geldi gelecek :)

Lavantin, haklısın o kadar muhteşem ki herşey, bazen kısıtlı bilgilerimle düşünüp ateist olan bilim adamlarını tuhaf karşılıyorum, bu mükemmelliği görmezden geldikleri için...

Naile dedi ki...

Zeynep biz tek bıdığı idare edemiyoruz sen iki tane ile naptın tüm kış hayal edemiyorum. Allah yardımcımız olsun hepimizin de..

zeynebinsofrası dedi ki...

sorma naile kızı okulada göndermedim.ufaklığa hastalık taşımasın diye.hemde sobalı bir evdeyim ve odam çok küçük.artık sen düşün gerisini..kışın tek yapabildiğimiz evde olduğumuz için oturmalara gitmek.Allah'tan babamız öğle arasına eve geldiği için okula tekrar giderken bizi istediğimiz yere bırakıyordu.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...