25 Haziran 2009 Perşembe

AintabPedia - Yeni Bir Kategori


Bloguma bir süredir eklemeyi hayal ettiğim şeydi AintabPedia.

Bu blogda ağırlıklı olarak Antep yeme-içme kültürüne ait bilgiler paylaşmaya gayret ediyorum. Bu hem tarifler oluyor hem de tariflerle alakalı kısa kısa bilgiler.

Gaziantep mutfağına ve kültürüne meraklı bir çok okuyucum var, ayrıca google gibi arama motorlarında sorulan meraklı sorulara cevap olmaya çalışıyor bu blog. 3 seneyi aşkın bir süredir bu işe giriştim ve şimdi acaba daha fazla ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Nedir AintabPedia?

İşte bu düşünce ile sadece yemek tarifleri veya yanında ettiğim bir kaç kelam değil, ansiklopedi tarzında bilgiler paylaşayım istedim.

Farklı bir blog açmak istemedim, onun yerine Aintab Sofrası'nda bir alt kategori olması daha uygun geldi bana.

Şimdi artık bu kategori altında bazı mutfak kültürümüze ait bilgileri, belki içinde geçecek Antep deyimleri veya atasözleri, belki o konu ile alakalı tarif linkleri ve reçeteleri bulacaksanız.

Çevremdeki yazılı kaynaklardan ve anne-babalarımızdan öğrendiklerimi de katıp internette Gaziantep'e ait bir bilgi birikimini sunmak amacım.

8 yorum :

My Turkish Kitchen dedi ki...

Harika bir fikir Naile. Tebrikler, zevkle takip ediyorum seni.
Iffet

Ferkay dedi ki...

Naile ciğim çok iyi düşünmüşsün. sürekli yemeklerini deniyorum bu da çok iyi olacak.
Sevgiler..

SOFRAM dedi ki...

Sevgili Naile çok güzel bir fikir bu,ülkemize ait değerleri öğrenip yaşatmak gerek, kolaylıklar diliyorum canım, sevgilerimle...

Naile dedi ki...

çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah beğeneceniz şeyler ekleyebilirim

elbruze dedi ki...

Ah sizi Antepliler sizi! En çok da bu yönünüzü, değerlerinizi kaybetmemek için kolları sıvamanızı seviyorum. Nailecim sen de en ön safta yerini almışsın bakıyorum da, kolaylıklar dilerim.

Betül dedi ki...

Nailecim canimcim kolay gelsin... Bakalım neler olacak neler:)

firdevs dedi ki...

ya nasil oldu da ben burayi daha yeni kesfettim !? dunden beri surekli arsivini inceliyorum :) patlican sever olmaktan patlican deliligine terfi ettim :))

simdi , ben fransada yasiyorum . sumak eksisi , cartlak kebabi ve sogurmeyi nerede bulabilirim ? burda satilan patlicanlar na boyle kolum kadarlar :))

yarabbim ! gozumun onunde antep yemekleri tur atiyorlar . tam elimi atip yakalamak istiyorum elimden kaciyorlar :) uhuuuuu ....

sirf bu yemekler icin antep , urfa ve hataya gitmek istiyorum :)))))

Naile dedi ki...

fatma, betül teşekkür ederim. firdevs her zaman beklerim, çok sevindim.
Sevgiler..

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...