14 Ekim 2009 Çarşamba

Blogcu kızlar toplandık



Şu blog alemi nelere kadir. Yorumlar ve mailleşmeler bazılarımızı gerçek hayatta da tanışmaya götürüyor. Rabia ile yıllardır süren dostluğumuzu genişletip 4 blogcu bir araya geldik cumartesi günü bizim evde. Hepinizin tanıdığı Yeşil Kivi'den Seçil ve Şehri Bursa'dan Çiğdem ile de tanışma imkanı bulmuş oldum. Hem de Çiğdem blogu gibi kendisi de Şehri Bursa'dan taa Gaziantep'e gelmişken yaptık bu toplantımızı.

Hazırlıklar sırasında ve misafir ağırlama kısmında Erdem'e bakma konusunda Eşimin, kayınvalidemin ve annemin çok büyük katkıları oldu. Ayrıca dolma ve sarmayı babam ve annemle birlikte bir gece önceden yaptık. Çiğdem ben misafirim dememiş ve o da Rabia ile birlikte akşam bize getirmeye çok şık ve lezzetli bir ikram hazırlamıştı (Erdem'in masadaki tek favorisi oldu).

Rabia'nın oğlu ve annesi, Seçil'in kızı, benim oğlum ve annem.. Ayrıca güzel muhabbetler, evimizde güzel bir 3 saat geçirdik. Ben çok keyif aldım. Hem tanıştığıma hem gelip misafirim olduklarına çok memnun oldum.

Menümde her zamanki gibi az ama öz şeyler vardı :) Aslında yapmak istediğim başka şeyler de vardı ama çıkan aksaklıklar yüzünden kısmet olmadı.


Sofranın jönü Zeytinyağlı kuru patlıcan ve biber dolması - yaprak sarma


Tarifini Seçil'den aldığım Makarna Salatası


Portakal ağacından aldığım ve yıllardır yaptığım lezzet: Kol Böreği


Vazgeçilmezim: Limonlu cheesecake


Çiğdem ve Rabia'nın getirdiği Kremalı Külahlar (Kreması Rabia'nın dut kremalı kekinin kremasından, harika bir krema oluyor.)


Ve annemlerin bir önceki hafta halamlarla birlikte yaptıkları cevizli-bademli sucuklar. Aslında ben de gidip bol fotoğraf çekip, yapım aşamaları ile birlikte buraya yazmak istiyordum ama gidemedim. Fotoğraf çeken akrabalarımızdan alabilirsem, yapım aşamalarını da öğrendikten sonra burada size bahsedeceğim inşallah.

Bir de bir not düşmek istiyorum: Zeytinyağlı kuru dolma benden beklenen bir tarif ama tarifi şimdi vermeyeceğim, çünkü içini babam hazırladı, bir dahaki sefere ben hazırlayıp tam ölçülerle yazmak istiyorum buraya.

Ekleme: Çiğdem'in Bursa'dan getirdiği, Bursa hatırası hediyeleri ve lezzetli Türk kahvesini yazmasam olmazdı. Tekrar teşekkür ediyorum.

25 yorum :

Betül dedi ki...

Naile Antep'de olsam ben de gelirdim... Süper valla ellerinize kollarınıza sağlık...

rabia dedi ki...

İlk yorum benden olsun. Naileciğim sen harika birisin yaa. Blogun bana en büyük kazanımı dostlarım kesinlikle. En kısa zamanda bendeyiz bu arada. Ellerine sağlık herşey çok güzeldi.

Naile dedi ki...

Teşekkür ederim Betül, ne iyi olurdu valla sen de gelebilseydin.

Rabia, teşekkür ederim canım, ben de bazen durduk yere aklıma gelir iyiki tanışmışız Rabia ile derim.

ZeyNes dedi ki...

Cevizli sucuğu kendiniz mi yapıyorsunuz Naile? Herşey nefis görünüyor...Ellerinize sağlık. İnsallah yolum Antep'e düşer diyorum başka da birşey diyemiyorum:)

Unknown dedi ki...

canım ne güzel toplanmışsınız biraraya mamalarınızda bir harıka ellerine sağlık ailecek tabi inş bir gün istanbullarada yolunuz düşerde bende ağırlarım sizleri keşke öyle bir imkan olsa

makcig dedi ki...

Merhaba.Her şey öyle güzeldi ki Naileciğim;tadı damağımda,sevginiz yüreğimde kaldı.Allaha emanet olun.Şehr-i Bursa'dan sevgiler..

seçil dedi ki...

Naile, harika misafirperverliğin ve küçük bir oğlun olmasına rağmen hazırladığın ikramlar için çok teşekkürler. Rabia, Çiğdem ve seninle tanışmak çok güzeldi. Keşke çok yoğun olmasaydımda (geçeceğini umuyorum çünkü bittim artık) bende birşey yapabilseydim. Neyse herşey için çok teşekkürler.

elif ada dedi ki...

Ne kadar guzel bir sofra ve ne kadar guzel bir gun olmus. Keske bizler de tanisabilsek... Kimbilir belki bir gun Turkiye'nin dort bir yanindan blogcu kizlar toplanir tanisiriz... Elleriniz dert gormesin...
Sevgiler Umur & Ada

Naile dedi ki...

Neslihan, normalde cevizli sucuk öyle evde yapılan birşey değil çünkü çok zor. Ama halamgil emekli olduğundan bu tür işlere verdiler kendilerini. Onlarla birlikte annemler de yaptılar bu sene. Zaten annemlerinde bağı var senelerdir, bu sene bostan da kurdular. Ayrıca salça, sumak ekşisi gibi şeyleri kendileri yapar.

Ayliz çok teşekkür ederim yorumun için. Ahh ahh bana İstanbul deme öyle çok özledim ki :(

Çiğdem inan senin muhabbetin daha güzeldi, bizim de damağımızda o kaldı ;)

Seçil çok teşekkür ederim, aslında sizi daha da güzel ağırlamak isterdim ama imkanlar işte. Birşey yapmadım diye üzülme lütfen. İnşallah yoğunluk ve yorgunlukların biran önce son bulur.

Sevgiler...

Naile dedi ki...

Umur, şimdi Ankara'daki blogcular toplanıyor ya ben ne kıskanıyorum onları :) Gerçi bizim buluşmamız onlarınkinin yanında oldukça küçük çapta kaldı ama. Sen İstanbul'da mıydın?

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

sevgili naile n ekadra şanlısınız bende hep blog arkadaşlarıyla buluşanlara gıpte ederek bakıyorum.çok güzel bir buluşma olmuş ben sevgili seçilin sayfasından buraya geldim.sizinle yeni tanışma fırsatım oldı.rabia ise hemşerim olmaıs bakımından merak ettiğim bir arkadaşım yalnız bloguna artık yazmıyor sanırım.
görüşmek üzere.sevgiler

Naile dedi ki...

sevgili neşe, inşallah sana da kısmet olur böyle blog dostları ile tanışmak.

sevgiler..

ozlemhan dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir masa ağzımın suları aktı valla.blog banada harika dostlar kazandırdı gerçektede görüştüğüm. seninlede tanışmayı çok isterdim.

anneminkizıyim dedi ki...

ay ay ayyy Gaziantepli Blogcular toplanmis, kuru dolmalar, sucuklar daha neler neler varmis sofrada, ya haberim olsa özel gelirdim bu toplantiya, ellerinize saglik agam, cok hos bir toplanti olmus, sevgilerimle....

atesböcegi dedi ki...

masallah sizlere. hersey cok nefis. ne güzel bir araya gelme imkani bulmussunuz. insallah tekrarlarsiniz. eminim cok güzel vakit gecirmissinizdir. sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Muhteşem bir toplantı olmuş, hepinizin ellerine sağlık

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Merhabalar;
Canım sizden bir ricam olacak GAP GÖRME ENGELLİLER İ.Ö.O YARDIM ETKİNLİĞİ ( Gaziantep görme engelliler) Düzenliyoruz forumda.. blogumda yer verdim eğer sende yer verirsen çok mutlu olurum. Ayrıntı için bloguma bakabilirsin :)

Adsız dedi ki...

Naile, Cigdem bu güzel masanin ayrintilarindan biraz bahsetti. Ne yaptiniz da kendinizi öyle sevdirdiniz?:))) Cok güzel seyler anlatti sizin hakkinizda.:) Yani görmeden sizleri yanlis tanimamisim demek. Orada ben de olmak isterdim ama...
Sevgiler canim...

Naile dedi ki...

özlem, sizin yaptığınız toplantılara hep ben de özenmişimdir :) Aynı yerde olsak ben de çok isterdim tanışmayı

Abla, keşke düşünüp haber edebilseydim, biraz plansız bir toplantı oldu biizmkisi

Ümmühan, çok teşekkür ederim içten dileklerin için

Çok teşekkürler Özlem

Evcimen inşallah ben de duyuracağım

Lavantin, burada olmanı ve tanışmayı en çok istediğim blogcu arkadaşlarımdan birisin, bilesin.. ;)

sevgiler..

Ferkay dedi ki...

İnşallah birgün bizde buluışuruz.
Öpüyorum.

nurşen dedi ki...

Ohh oh bütün kızlar toplandık modunda,menü çok leziz tabiri caizse yıkıyoo :) sohbette muhteşem olmuştur.afiyet şeker olsun arkadaşım.
Sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar arkadasim, ne zaman tekrar bulusma::))
Yakinda Gaziantep´e geliyorum yapalim bir bulusma ne dersiniz Martin ilk haftasinda...
Sevgiler....

Admin dedi ki...

Çok Güzelmiş ya Beyendim Hemşerilerimi Tebrik ederim iyi bloglamalar.

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

canikom dedi ki...

selam,Kremalı Külahlar (Kreması Rabia'nın dut kremalı kekinin kremasından, harika bir krema oluyor.)
demişsiniz.o kremanın tarifini alabilirmiyim acaba.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...