1 Ekim 2009 Perşembe
Havuç Pasta
Detaylar için üzerini tıklayın
Bayram geçeli baya oldu, benim sayfanın yüzü aynı kaldı. Aslında değişik bir tarif olmadığı için bunu yayımlamayacaktım ama yeni birşeyler deneyemiyorum ve daha uzun süre sayfa aynı kalmasın diye ve tabii ki belki birilerine fikir olur diye eklemek istedim.
Pastayı yengem, yeğenim için doğum gününde yaptı. Doğum günü ayrıntıları burada. Havuç sadece pastanın görüntüsünde var. Pandispanya olarak klasik yağsız-yoğurtsuz pandispanya, krema olarakta kremşanti. Renklendirmek için sarı ve kırmızı gıda boyası. Ara katlara böğürtlen ve şeftali. (Buraya Müge'nin yoğurtlu pandispanyasını denedikten sonra artık hiç bir pandispanyayı beğenmediğimi not düşmek isterim.)
Şekil için yapılanlar:
Dikdörtgen fırın tepsisinde pandispanya pişirilir. Pandispanya uzun kenarından kesilip iki küçük dikdörtgen elde edilir. 1. dikdörtgen bıçakla traşlanarak havuç şekli verilir. Diğer katın üzerine konup aynı şekilde traşlanır. Yandan çıkan artık pandispanyalar ise tepede yaprak olarak kullanılır.
Süsleme:
Sarı ve kırmızı gıda boyası ile turuncu kremşanti elde edilip pasta kaplanır, bir çatalın ucu ile düzensiz kesik kesik kıvrımlar çizilir (çok bastırmadan). Pastanın üzerine kakao veya hindistan cevizi ara ara ve az az serpiştirilerek havuç etkisi artırılır.
Yaprak olacak parçalar alt kısım kaplandıktan sonra üzerine pandispanyalar yerleştirilip sarı ve mavi renk katılarak yeşil renkli yapılan krem şanti ile kaplanır. Dilerseniz yeşi tonlu fosfor serpip hareket verebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
7 yorum :
Çok güldüm hay allah ne etmesin seni emi
Çok eğlenceli bir pasta olmuş bu... Çok da lezzetliye benziyor... Sevgiler
Umur & Ada
harika ya :) havuçlu kek bekliyordum ben aslında..ama cok eglenceli olmus ya :)
Nailecim pastada tam havuç olmuş yengenin ellerine sağlık.
Sizlerede afiyet olsun.
Sevgiler..
ay çok şeker!
selam havucsuz havuc pasta harika olmus:))
yorumlar onaysiz gittiyi icin pirincli bögrege yolladigim bu ikinci yorumuda göremiyecegin icin yaziyorum, bakarsan sevinirim, sevgiler...
Eda hep sen değişik tasarımlarla çıkmayacaksın ya karşımıza :))
Umur, görüntüsü lezzetinden daha ilginçti ama çok keyifliydi.
Gökçe aslında bal kabağı gibi havuçta eklenebilirdi di mi, sonuçta cezerye de tatlı ve havuçtan
feray abla, teşekkür ederim
syhn, çok teşekkürler
teşekkürler ablacığım.
Yorum Gönder