Pasta biraz sıradan bir pasta,krema için hazır krem şanti kullandım ama pandispanyası için yine de yazmak istedim. Pasdispanyasında hiç yağ yok. Tat olarak hazır pandispanyalara benziyor. 28 cmlik bir kalıpta pişirilen pandispanya 2 kata bölünebiliyor.
Pandispanya Malzemeleri:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Şeker ile yumurtaları kabarana kadar mikserle iyice çırpın
- Vanilyasını ekleyin
- Un ve kabartma tozunu katıp mikser kullanmadan karıştırın
- Yağlanmış 28 cm lik bir tepsi veya kelepçeli kalıpta 180 derecede pişrin.
- Piştikten sonra fırın teline alıp naylon bir iplikle ortadan ikiye kesin (ben uzun bir ekmek bıçağı ile yaptım, ilk deneme için hiç fena olmadı)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder