30 Haziran 2006 Cuma
Terleme
İşte sırasını bekleyen bir güzel. Üzüm korukları yaprakların arasında dinlenme edasındalar. Ama henüz üzüm olmamaları demek tüketilemezler anlamına gelmiyor, hele ki ekşi severler tarafından! Onları tek tek tuza banıp yemenin haricinde "terleme" yapılıp yenmesi ilk akla gelenlerden. Saplarından ayrılıp yıkandıktan sonra kapaklı bir kaba konulur, içlerinden birkaç tanesinin ezilerek suyu çıkarılır ve biraz tuz, biraz biber atılıp kapağı kapatıldıktan sonra iyice sallanır. Ne kadar çok sallanırsa o kadar çok terler ne kadar çok terlerse o kadar çok güzel "terleme" olur. Eee ne de olsa adı üzerinde.. Fotoğrafı ise aşağıda:
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder