Yazın en çok tüketilen sebzelerinden biri patlıcan. Bu hali ise kızartması ile yapılan şakşukaya harika bir alternatif. Üstelik yağı azaltılarak diyet yemeği olarak bile tüketilebilir. Ama yağ azaldıkça lezzetinin de azalacağını unutmamak gerek.
Patlıcan Tavası
Malzemeler (2 kişilik):
- 1 adet kemer patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet dolmalık biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
- tuz, karabiber, pulbiber
- Patlıcanı alacalı soyup kızartmalık gibi halka halka doğrayın
- Soğanı halka halka doğrayın
- Domates ve biberi dörde bölüp doğrayın
- Sarımsakları 2-3 parçaya doğrayın
- Tüm malzemeyi yayacak büyüklükte bir tepsiye alın
- Bir kasenin içinde salça, tuz ve baharatların üzerine suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Sosu malzemenin üzerine döküp elinizle harmanlayıp tepsiye yayın (patlıcanlar üst üste gelmesin)
- 190 derece ısıtılmış fırında arada karıştırarak pişirin.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
10 yorum :
Patlıcanlı herşeyi çok severim ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.
Ellerine sagilk canim... Ben bunu tavada yapiyordum ama firin tadi baska olur.
Selametle...
Selamlar :)
Malatya'nın en meşhur yemeği ve özel ikramlığıdır Tava..... Malatyada tepsiye döşeyip pide fırınlarına gönderirler ağır ağır pişer nefis bişey oluyo ancak ben bazen evde fırın poşetinde yapıyorum o da çok lezzetli oluyo.
ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık.fırnda pişen yemeklerin tadı bir başk agüzel oluyor. sevgiler
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Ellerine sağlık gülüm,çok güzel görünüyor ya Hu!
Kocaman sevgiler..
Cok guzel bir tarif ellerinize saglik.
Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.
Ellerine saglik yemek nefis olmus canim,
sevgiler....
Teşekkür ederim Fuat bey.
Lavantin, çok teşekkür ederim canım.
Buket, çeşitli tavalar bizim Antep'de de çok yapılıyor. Zaten Malatya ile mutfaklarımız çok yakın.
Teşekkürler..
Neşe, evet fırın hem sağlıklı hem lezzetli. Teşekkür ederim.
Berna çok teşekkürler..
Çok teşekkür ederim Selma..
Çok teşekkür ederim Pepela.
Ablacığım çok teşekkürler..
Bir antepli olarak fırında patlican tavasını ilk duyuyorum oldukça lezzetli görünüyo ilk fırsatta yapacağım elinize sağlık.Ben bunu ocakta kısık ateşte pişiriyordum
Yorum Gönder