13 Eylül 2010 Pazartesi

Firik Salatası



Ramazandan kalma bir tarif bu. Sahur'a gelen misafirlerime doyurucu birşeyler yapmak istediğimden Çiğdem'de gördüğüm bu firik salatasını denedim.

Yapılışı çok kolay, daha önce tarifini verdiğim şekilde firik pilavı hazırlanıyor, soğuduktan sonra nar ekşisi ve arzu ettiğiniz yeşillikler doğranıp karıştırılıyor ( ben sadece maydonoz koydum).

Sözün özü, çay yanına doyurucu birşeyler hazırlamak istediğinizde kısıra alternatif nefis bir salata.

Firik Salatası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4,5 bardak su
  • 1 bağ maydonoz
  • zeytinyağı, tuz, karabiber, nar ekşisi
Hazırlanması:
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soldurun.
  • Üzerine salçasını ekleyip kavurun
  • Firiği ayıklayıp (içinde taş olabilir) bir kapta bulgurla karıştırıp tencerenin içine aktarın. Kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine suyunu, tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi ve maydanozu doğrayıp ekledikten sonra servis edin.
Notlar:
  • Nar ekşisi yoksa limon da kullanabilirsiniz.
  • Maydanozla birlikte dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.

7 yorum :

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, Dilek hanımın mutfağı "Tavuklu işkembe çorbası" tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
Sizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

Saygılarımla

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Doyurucu ve saglikli, sevgiler...

lavantin dedi ki...

Sablonuna bayildim önce onu söyleyeyim.:)

Firik ve salata nasil ayni kasede? Cok ilginc geldi tadi nasil acaba?

Ellerine saglik canim.

Fatma Betül dedi ki...

Ellerine sağlık naile...

Pınar Gencal dedi ki...

Naile şu bloğuna girince inan içim gönlüm gözüm açılıyor,o kelebekler nedir öle muhteşem.senin gibi cici..

Naile dedi ki...

Fuat bey, çok teşekkür ederim. Ancak ben biraz tembel bir blogcuyum çok düzenli tarif ekleyemiyorum, bazen yoğunluktan 2-3 hafta aynı tarif kalıyor blogumda. Eğer daha düzenli tarif eklemeye başlayabilirsem olabilir tabi..

Nesrin çok teşekkürler

Lavantin, çok teşekkür ederim canım. Çok güzel oluyor inan, dene birgün ;)

Teşekkür ederim Betülcüğüm

Pınar, valla benim de içim açılıyor :) Çok teşekkür ederim şekerim.

♡♥♡ Cafe Pepela ♡♥♡ dedi ki...

Es-Selam canımcım:)
Şablon bomba! Hayırlı ve tatlı günlerde kullan inşaAllah..
Salata da enfes görünüyor,ellerine gönlüne sağlık...
Görüşmek üzere

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...