25 Ekim 2010 Pazartesi

Kazan Kebabı



Değerli misafirlerimizi bu sabah yolcu ettik. Çok güzel bir 5 gün geçirdik. Tam Antep usulü yeme-içme ve gezme üzerineydi daha çok geçirdiğimiz saatler. Şanlıurfa ve Halfeti'ye gittik. Ciğerden patlıcan kebabına, yuvalamadan içli köfteye lahmacuna, katmerden baklavaya billuriyeye özel Antep lezzetlerini yedik birlikte. Eve dönünce yemesi için dolma ve kereviç hazırladım. Ben de hala getirdiği kemal paşaları ve balkan pazarından alınmış leziz kahveli kurabiyeleri-gofretleri yiyorum.

Reklamlardan sonra tarife geçelim..

Kazan Kebabı'nı babam yaptı. Ben taze patlıcan dolmasını sevmediğim için biraz tereddütlü baktım tadına ama taze patlıcan dolması gibi değil kesinlikle. Çok lezzetli bir yemek. Pirinç pilavı ile birlikte harika oluyor.



Kazan Kebabı

Malzemeler:
  • 400 gr. patlıcan (sap kısmı temizlenmiş)
  • 150-200 gr. orta yağlı kıyma
  • 1/2 + 1/2 yemek kaşığı salça (yarım kaşık ete yarım kaşık suyuna konuyor)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:
  • Eğer Antep Patlıcanı gibi küçük patlıcan kullanıyorsanız patlıcanın alt kısmından boyuna 2 tane kesik atın ama baş kısmında ucunu kesmeden bırakın. Uzun patlıcan kullanıyorsanız patlıcanda 2-3 parmak aralıklarla enlemesine kesikler atın, ucunu tam kesmeyin, bağlantılı kalsın.
  • Etin içine tuz,karabiber, yarım kaşık salça, ince doğradığınız soğanı ekleyip yoğurun.
  • Etten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayıp biraz bastırın, patlıcanların yarık kısımlarına bu etleri sıkıştırıp yayvan bir tencereye yerleştirin. (Etiniz artarsa domatesleri de aynı şekilde yapıp koyabilirsiniz. Biber koymak isterseniz aynı dolma gibi içini oyup eti içine doldurun)
  • 1 dometesi rendeleyip tencereye ekleyin.
  • 1/2 kaşık salçayı 1 kase suda eritip tencereye ekleyin.
  • Yemeğin suyunu patlıcanların üzerini örtecek şekilde ayarlayıp ocağa koyun.
  • Piştikten sonra pirinç pilavı ile servis edin.

21 yorum :

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Maşallahh,ne iyi bir ev sahibesisin sen :) Misafirlerini ağırla,güzel güzel şeyler hazırla,sonra da giderken yoluk yap :) Ben de sana misafir olmak istiyoruumm:) Kebap nefis gözüküyor,ellerine sağlık babanın..Mutlu haftalar diliyorum..

makcig dedi ki...

Ya gittim gidemedim işte Rabia'dayım.Kaldım başınıza uçak saatinde sorun çıktı.Ama her şey o kadar güzeldiki ayaklarım geri gidiyordu zaten.Allah hepinizden razı olsun.Seni çok seviyorum.Ellerin kolların dert görmesin.Allah'a emanet ol.

Naile dedi ki...

Yok yok Zeliha bunları ben yapmadım maalesef, birlikte gezip yedik işte :) Neyse ki yola bari verebileceğim birşeyler yapabildim ama.

Çiğdem! Ne geziyorsun sen? Ben de diyorum Bursa'ya varınca arayacak herhalde. :)))

lezzet sarayı dedi ki...

canım bloğumda sana bir hediye var

lavantin dedi ki...

Babanın ellerıne saglık. Annem ıcıne bıraz pirinc koyarak yapardı ve parmaklarını yanında yedirtecek kadar güyel olurdu. Ben sade eti pek sevmedigımden o hali daha hos gelirdi:)

Denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler...

Pastane'den dedi ki...

merak ettiğim bir lezzet denemek gerek
babanızın ellerine sağlık nefis bir kebap yapmış

yemekbiraşk dedi ki...

muhteşem yemekler hazırlamışsınız arşivde varmı bakamadım ama hepsinin tarifini bekliyorum :)
sevgiler..

feray dedi ki...

Naile cim canım bu kebabı bende yaparım çok da severiz.
Babanın ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Bu tarifi Antep'i bir arkadasimdan alip denemistim. Gercekten cok lezzetli bir yemek. Nefis duruyor, ellernize saglik.

Asuman

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Ellerine sağlık bu güzellikleri görünce sana misafir olasım geldi..sevgiler

*Ra dedi ki...

Ben de isteriimmm.
Babanın ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Gaziantebimimizin yemeklerini ve kültürünü tanıttığınız için teşekkür ederim. Ve hatta tebrik ve takdir de ederim :)
Blogunuzda gerçekten görünüm olarak çok güzel.
Başarılarınızın devamını dilerim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Tek kelime ile NEFIS.

Ellerinize saglik.

Sevgiler...

Naile dedi ki...

teşekkürler lezzet sarayı

lavantin, o şekilde de güzeldir eminim. sevgiler..

izgün hanım, adında kebap geçiyor ama gerçekten çok farklı oluyor tencerede piştiği için.

nesrin, yanlış anlaşılma oldu sanırım o lezzetleri ben hazırlamadım maalesef. Ama bazısının tarifi tabii ki arşivimde var. Yemeklerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsin tariflere. Sevgiler..

feray abla, sizlere de afiyet olsun.

çok teşekkür ederim asuman hanım

neşe, Antep'e yolun düşerse beklerim tabii ki :)

Rabia'cım ilk fırsatta inşallah..

Sevgili Adsız, çok teşekkür ederim

Aybike hanım, teşekkürler. Sevgiler..

Mekila dedi ki...

Merhabalar

Blogumda ödülünüz bulunmakta http://mekilaningezegeni.blogspot.com/2010/11/ilk-odulum.html

bu linkten alabilirsiniz. Sevgiler

Urfa Tutkunu dedi ki...

Naileciğim ellerine sağlık. Yemek çok güzel görünüyor. Bloğumda senin için bir ödül var. Uğrar mısın lütfen?

Urfa Tutkunu dedi ki...

Bu arada bir ayrıntıyı atlamışım. Senin değil, babanın ellerine sağlık =)

Naile dedi ki...

Mekila ve Urfa tutkunu ödüller için teşekkür ederim.

Urfa tutkunu, aşkolsun ben de fotoğrafını çekip sizle paylaştım :))

Urfa Tutkunu dedi ki...

Evet bak o konuda hakkını yemeyelim =) Fotoğraf güzel hakikaten. Hele yemek bakır kapta ya, ona ayrıca bayıldım. E fotoğraftan için senin de ellerine sağlık =)

Naile dedi ki...

teşekkürler canım :)

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor gerçekten

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...