10 Aralık 2010 Cuma

Simit Kebabı



Simit kebabı bir çeşit kıyma kebabı. Yağlı kıymanın içine ıslatılmış ince bulgur (Gaziantep'deki ismiyle simit) da konuyor. Kilis'te ismi Oruk diye geçiyor.

Bu kebabı kıyma kebabı gibi mangalda yapabileceğiniz gibi evde fırında da yapabilirsiniz. Ben eve yemeğe gelen misafirlerime fırında pişirdim ve gerçekten çok lezzetli oldu.

Simit Kebabı

Malzemeler (12-14 kişilik):
  • 1.5 kg. yağlı kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla simit (ince bulgur)
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı veya kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • 1 tane kebap şişi
Hazırlanması:
  • Bir kasenin içine simiti ve malzeme listesindeki baharatları koyup üzerine suyunu dökün.
  • Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları rendeleyin veya ezin.
  • Bir tepsi içine aldığınız kıymanın üzerine soğan, sarımsak ve tuzunu ekleyin.
  • Suyunu çekip soğuyan simiti kıymanın üzerine ekleyip tüm malzemeyi yoğurun
  • Yarım saat kadar dinlendirin
  • Mangalda yapacaksanız eğer şişlere saplayıp kıyma kebabı gibi pişirebilirsiniz
  • Fırında pişirmek için fırın tepsisine yağlı kağıt serin. kebap şişine geçirdiğiniz kıymayı fırın tepsisine şişten çekerek dizin
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Bu da o güne ait masamızdan bir görüntü. Aslında masa bu hali ile çok eksik. Masa örtüsü, runner, peçeteler ve halkalar Çiğdem'in hediyesi. Çok şık bir set. Kullanmak ancak kısmet oldu. Daha detaylı hazırlayıp fotoğraflamak isterdim ama şimdilik böyle sade halini çekebildim. Kendisine bir kez daha burdan teşekkür ederim. Evimin her detayını en az benim kadar düşünen sevgili arkadaşıma..

10 yorum :

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Naile dedi ki...

Çok teşekkür ederim fuat bey. Size de hayırlı cumalar..

makcig dedi ki...

Yavrucum ellerine sağlık.Daha çılgın eylem planlarım var biliyorsun .Masa örtün de çok şık görünüyor güle güle kullan.Şehr-i Bursa'dan sevgiler...

nurseninhobileri dedi ki...

Nailecigim, ellerine saglik cok nefis gorunuyor, en sevdiklerim arasinda, bende firinda yapiyorum, biliyorsun Istanbul´da balkonda mangal yapmak yasak, bizde firinla idare ediyoruz.Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Iyi ki bu bloga baslamissiniz ve bizimle bu guzel tarifleri paylasiyorsunuz:) Bunu da denemeliyim en kisa zamanda insallah. Cok tesekkurler...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

adını duyduğum,yapılışını merak ettiğim bir lezzet daha
ellerinize sağlık nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

ucundan bi parça alsam tadımlık :)))
suna

özlem dedi ki...

süper bir tarif ellerinize sağlık. bende Antep yemeklerine meraklıyımdır. izleyiciniz 223. kişiyim. bende beklerim.

makcig dedi ki...

ah güzel arkadaşım sen daha iyilerine layıksın.Ellerine sağlık.Şehr-i Bursa'dan sevgiler.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik, oruk harika olmus.
Cok severim, senin elinden de cok lezzetli olmus.
Hayirli yillar dilerim, sevgilerimle...

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...