Bu yemeği yumurtaya batırıpılıp kızartılan patlıcanları çok beğendiğim için yaptım. Patlıcanlar görüntü ve tat olarak daha çok mantara benziyordu. Ben sonuçtan memnun kaldım, sizinle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 1/4 paket spagetti (biz paket makarnaları böyle parçalı kullandığımızdan kalmış olan makarnayı kullandım, oyüzden miktarı yaklaşık veriyorum, yaptığım makarna tam 1 servis tabağı çıktı)
- 1 adet küçük patlıcan
- 1 yumurta
- 1 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- tereyağı, sıvı yağ,tuz,pul biber, karabiber
- Spagettiyi haşlayıp süzün
- Patlıcanı yıkayıp alacalı veya isteğinize göre tamamen soyun. Dik olarak ikiye böldüğünüz patlıcanın her birini yine diklemesine ikiye veya üçe bölüp ince ince doğrayın.
- Yumurtayı kaseye kırıp çatalla çırpın, tuz ekleyin. Dilimlenmiş patlıcanları yumurtanın içine atıp iyice karıştırın.
- Teflon bir tavaya (patlıcanları kavuracak kadar) sıvı yağ koyup ısıtın. Yumurtaya bulanmış patlıcanların ister yumurtalarını süzerek (ki ben bunu tavsiye ediyorum) isterseniz yumurtası ile birlikte tavaya atın.
- Üzerine ince doğranmış sarımsakları katıp kavurun. (Dilerseniz yeşil biber de kullanabilirsiniz, ben yapacaktım unuttum)
- Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, patlıcanların üzerine atın.
- Tuz, karabiber, pulbiber (ve istediğiniz diğer baharatları) atıp ağzını kapatarak patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Tereyağını eritip spagettiyle karıştırın
- Servis tabağına aldığınız spagettinin üzerine sosunuzu dökün
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder