Bu ayki etkinliğimiz için Evren'e konuk oluyoruz. Bizim için seçtiği konu ise patates. Patates sanırım çoğu insanın en sevdiği sebzelerden biri. Ben şahsen çoğu yemekte severim patatesi (biz patlıcan kebabı, taze fasulye gibi yemeklere de patates katıyoruz bazen). Ama tabi en çok sevdiği kızartması (en sağlıksızı olsa da maalesef). Yalnız ince ince dilimleyip firitözde kızarttığım halde ilk çıktığı andaki çıtır çıtırlığı diğer posta kızarırken kaybediyor. Bize de sofrada hep yumuşamış kızartmalar yemek kalıyor. Hazır patates etkinliği de yapılmışken dışarda yediğimiz patates kızartmaları gibi nasıl çıtır çıtır kızartmalar yapılabileceğini de öğreniriz umarım. Benim yemeğime gelince, bu yemek bizim evde hiç yapılmazdı, ben de teyzemde görür hoşuma giderdi. Geçen ay yapalım diye aklımıza gelmişken etkinliğe de bununla katılmaya karar verdim.
Patates Yağlama
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder