Bu yemek bir nevi patates püresi, ama içine soğan, salça ve baharatlar katılmış. İster sıcak olarak yanında söğüş domates, turşu ve ayranla yenilebileceği gibi soğuk meze olarakta tüketilebilir.
Malzemeler:
- 4 adet küçük patates
- 1/2 kaşık salça
- 1 küçük soğan
- 1/2 demet maydanoz
- sıvı yağ,tuz, karabiber, pulbiber
- Patatesi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tabağın içinde çatal veya bir bardağın altı ile ezerek püre haline getirin
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile birlikte seffaflaşana kadar kavurun
- Soğanın üzerine salçasını ilave edip bir kaç kez onu da çevirip kavurun ve üzerine patates püresini ilave edin.
- Tuz, karabiber ve pulbiberini ayrıca küçük küçük doğradığınız maydanozu ilave edip kaşırtırdıktan sonra altını kapatın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder