23 Mayıs 2006 Salı

Patlıcan Kebabı

Önce uzun patlıcanlarımız üçer parmak enliliğinde kesilip sıra sıra şişlere dizilirler(mangalınıza göre adetini ayarlayabilirsiniz biz her şişe 5 patlıcan geçirdik), sonra sadece tuz ve karabiber katılmış yağlı kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp her iki patlıcanın arasına şişe takılırlar(bu esnada el bir tabakta su ile ıslatılır ki daha kolay yapılabilsin).
Domates ve biberler de ikiye ve üçe bölünüp şişlere takılarak yanyana arz-ı endam eylerler.



Mangalda kömür ateşinde sıra sıra pişirilen patlıcanlar dumanın arkasına saklanmak isteseler de bu kareyi kaçırmak istemedim. (Patlıcan kebabını pişirirken dikkat edilmesi gereken şey bir taraf pişmeden şişi çevirmemek!)



Pişenler sıra sıra tepsiye dizilir.



Tepsiye alınan kebap, üzerine biraz su serpilip ağzı kapatılarak mangalın üzerinde terlemeye bırakılır(bu aşama önemli, çünkü patlıcanlar bu aşamada iyice yumuşayıp daha lezzetli olur)



Not: Eğer patlıcan kebabını mangalda pişirmek istemiyorsanız tepsiye bir patlıcan,bir et şeklinde dizip kebabınızın orta kısmına da domates ve biberleri yerleştirerek fırında pişirebilirsiniz. Tabi tepsinin içine bir miktar su koymayı unutmayın..

4 yorum :

DUSBAHCESI dedi ki...

Harika bir goruntu bu! Gece vakti canim cekti ne yalan soyleyeyim:)

Tuba Çataltaş dedi ki...

Nasıl canım çekti. Zaten çok severim patlıcanlı kebabı . Çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

cok guzel site ama,yazilari biraz buyuk yazsaniz,,tuslara basip buyutmek istemiyorum,

Naile dedi ki...

sevgili adsız teşekkür ederim. Yazı karakterleri ile ilk fırsatta ilgileneceğim.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...