15 Aralık 2008 Pazartesi

Uno ile iyi yaşamak



Uno'nun son günlerde kurduğu sofralardan diğer blogcu arkadaşlar sayesinde haberiniz olmuştur. Ben de ilk onların sayfasında gördüm bu sofrayı ve unoyu takdir etmiştim. Ama uzun süredir bakamadığım mailimde bana da bir davetiye varmış da haberim yokmuş. Uno bana hitaben güzel bir maille kurdukları kahvaltı sofrasına davet etmişti beni. Cevap veremediğim halde de ikinci sofralarına davet etmiş eğer gelemezsem adresime ürünlerini gönderebileceklerini söyleyen bir mail göndermişlerdi. Ben de tabi İstanbul'da yaşamadığım için gelemeyeceğimi bildirdim kısa bir süre sonra 3 çeşit uno ekmeğini evime gönderdiler.

Uno tahıllı ekmek, rus çavdarlı ve alman esmer ekmeğini görünce çok mutlu oldum (hatta eşim para ile aldığımız ürünler bu kadar çabuk gelmiyor yorumunda bulundu :) Üstelik adıma bir de mektup yazmışlardı. Uno'yu bu güzel uygulamalarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Ekmeklerin bir kısmı bitti bile ama ben ancak ekleyebiliyorum.

Ertesi sabah uno tahıllı ekmekle güzel bir kahvaltı hayali ile girdim mutfağa. Teflon tavada 2 dilim ekmeği (tereyağı da sürerek) güzelce kızarttım. Yanında Antep peyniri, kırma yeşil zeytin, domates, yumurta (fotoya giremedi) ve çayla çok beğenerek yedim. Tahıllı ekmeği şiddetle kızartarak yemenizi tavsiye ediyorum, tostta yapabilirsiniz eminim çok güzel olur. Üstelik Erdem'e tahıllı ekmekten yediriyorum ve hep kendim yapmak istediğim halde bir türlü fırsat bulamadığımdan uno sayesinde artık oğlum tahıllı ekmek yiyor.

Yaptığım kahvaltının ardından tatlı düşleriyle birlikte biranda kendimi çavdarı ekmeğe nutella sürüp yerken buldum. Nutella çavdarlı ekmeğe çok yakıştı. Birkaç dilimini anneme verip geri kalan bütün dilimleri nutella ile birlikte yedim :)

Alman ekmeği ile ne yapacağımı pek bulamadım maalesef. Bir kaç denemem oldu ama ben alman ekmeğinin kendisi ile pek aram yok, daha önce bir akrabadan gelmişti ordan tanışıyoruz. Güzel bir fikir bulduğumda onu da sizinle paylaşacağım. Öncelikle diğer bloggerların denemelerini uygulayacağım.

8 yorum :

Selcen Şenocak dedi ki...

Naileciğim öncelikle geçmiş bayramını kutluyorum.
Uno sofralarını ise ilk sende duyuyorum bende kendim yapmadığım zamanlarda dilimli ekmek veya tost ekmeği alırsam unoyu tercih ediyorum hem taze hemde tadı güzel. Bu sofraları bende geziyim:)

Naile dedi ki...

Teşekkür ederim Selcen senin de kutlu olsun. Bir gez bakalım senin de hoşuna gider belki.

Adsız dedi ki...

Yemek Bloğu Yazarları, internet üzerinde dağınık şekilde bulunun bütün yemek bloglarını tek bir çatı altında toplamak ve birbirleri arasında iletişimi resimler gönderip, videolar ekleyip forumlara katılarak ve kendi adınıza gruplar kurarak, iletişimi, güçlendirerek daha üretken olabilmeyi amaçlamıştır.

Bu hem bloglar arası iletişimi kuvvetlendirecek. Hemde internet üzerinde yemek arayan bir çok insan için önemli bir kaynak oluşturacaktır.

Sizde bir yemek sever ve yemek bloğu sahibi iseniz;

Hemen üye olarak yerinizi alın.

http://mutfaksirlari.ning.com

(Bir mutfaksirlari.com girişimidir.)

Adsız dedi ki...

Geçmiş bayramınız kutlu olsun.Uno'nun bulabildiğim bütün çeşitlerini denemiş biri olarak ben de tahıllısına bayıldım.Tost makinasında kızartınca nefis...

Adsız dedi ki...

Nailecim merhaba
Geçtiğimiz günlerde www.renklibloglar.com sitesi altında blogger bünyesinden çıkıp kendine alan adıyla daha profesyonel bir blog kurmak isteyenler için bir hizmet başlattık ,eğer sende düşünür isen yardımcı olmak isterim.

Referans bloglarımız
www.hayatintatlari.com
www.semraninmutfagi.com
www.kristalkelebek.com
www.pastardia.com

Hizmet bedelimiz 59 ytl dir.

Adsız dedi ki...

Nailecim Uno'nun tahıllı ekmeğini denemdim. Sen bu kadar güzel yazınca canım çekti doğrusu, denemek lazım:).
Sevgiler...
aslı

yemek dedi ki...

Tahilli ekmegi ben de severek yiyorum.
Ayrica tabaktaki kirma zeytinlerde gözüm kaldi Naile.
Ya kac sene oldu yemeyeli...
Muhabbetle...

mineninhobileri dedi ki...

bende uzun zamandır arkadaşlarımı ziyaret edemedim.dolayısıyla uno sofralarından haberim olmadı.mutlaka bakacağım.çünkü uno ürünlerini bende beğeniyorum.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...