19 Şubat 2009 Perşembe

Sandviç Kurabiye ve Hindistan cevizli toplar



Sandviç kurabiyeyi aylar önce Rabia'ya gittiğimde yemiştim. Normalde çikolatayı çok sevmeme rağmen çikolatalı kurabiye ve keki pek tercih etmem. Ama bu kurabiyeyi Rabia'da yiyince o kadar çok beğendim ki oğlumun doğum gününe de mutlaka yapmalıyım diye düşünmüştüm. Doğum gününden 1 hafta önce denemesini yaptım ertesi hafta da doğum gününe hazırlayıp Rabia gibi kenarlarını fıstıkla süsledim, daha albenili oldu.

Hindistan cevizli topları da Kibele'de gördüm. Çok pratik ve lezzetli olacağına emin olduğum bir reçete olunca hemen çıktısını aldım. Diğer kurabiyelerin pişmesini beklediğim sırada oğlumunda yeni uyanma mahmurluğundan istifade o beni izlerken bu pratik atıştırmalığı hazırladım. Ama maalesef tek yumurta kaldığından yarım ölçü oldu. Daha sonra üzerine çikolatalı sos yapıp dökmekti niyetim ama fırsat olmadı. Bu şekilde de güzeldi, tavsiye ederim.

Hindistan cevizli toplar
Malzemeler
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 y.k. limon kabuğu rendesi
Hazırlanması
  • Tüm malzemeyi önce mikserle çırpın, sonra elinizle yoğurup cevizden küçük şekil verin
  • 180 derece fırında 10 dk kadar beyaz kalacak şekilde pişirin (ben biraz fazla kaçırmışım)

Sandviç Kurabiye



Malzemeler
  • 175 gr. un
  • 50 gr kakao (ben daha az kullandım)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr şeker
  • 150 gr margarin (oda ısısında beklemiş)
  • 1 yumurta
  • bir tutam tuz

Kreması için; yarım paket (100 ml) süt kreması ile 1 y.k. pudra şekeri mikserle çırpılır

Hazırlanması

  • Yumurta, şeker, yağı elimle karıştırın.
  • Arkasından diğer malzemeleri ilave edip, yoğurun.
  • Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan büyük parçalar koparıp ve mardane ile açtın (hamur kabardığı için kalın açmayın).
  • Yuvarlak kurabiye kalıbı ile veya su bardak ile kestin.
  • Bıçağın ucunu kullanarak zeminden kaldırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 190 C fırında 10 dakika pişirin- fırından çıktığında yumuşak oluyor, bu süreyi geçmeyin-
  • Soğuttuktan sonra arasına kremasını sürdün dilerseniz kenarlarından taşırıp fıstığa bulayıp buzdolabında bekletin.

7 yorum :

Unknown dedi ki...

Selamlar, tarifleriniz çok nefis ancak birşey öğrenmek istiyorum : Hindistan cevizli toplara şeker ya da pudra şekeri ilave edilmiyor mu? Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

İkisi de birbirinden güzel görünüyor canım.Ellerine sağlık.
Sevgiler...

Naile dedi ki...

Buket hatırlatman için çok teşekkürler hemen ekledim şekeri de.

Müje çok teşekkür ederim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

İki tarif de harika görünüyor rabia hanım bloguna dönmeyecek mi çok uzun ara verdi. Ben sizlerin tariflerini çok begeniyordum. Sanirim Adanali olmam ve maraşta yaşamam da etkili ve antep mutfağını beğenmem.
Sevgiler
Yasemin

Naile dedi ki...

Yasemin, Rabia bloguna geri dönmek istiyor ama işyerinde blogger yasaklı olduğundan, evde de henüz internet bağlantısı olmadığından dönemiyor. Ben de özledim onun tariflerini, sizin isteğinizi de ileteceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım,
Sana bir ödülüm var blogumda:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hi - I am certainly delighted to discove this. great job!

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...