9 Şubat 2009 Pazartesi

Mandalinalı kek



Bu keki yıllardır her kış birkaç kez mutlaka yaparım. Dokusu yumuşak, mandalina suyu sayesinde lezzetli bir kek. Aslında muffin olarak yapıyordum ama bu sefer fazla yapmak istediğimden 2 ölçü yapıp delikli kek kalıbımda pişirdim. Tarifi yıllar önce blogumu ilk açtığım sıralarda eklemiştim ama şimdi yine tekrarlamanın iyi olabileceğini düşündüm.

Siz de kışın en azından bir kere turunçgilleri kullanarak bir kek yapmalısınız...

Orjinal tarifi vereceğim, bu ölçülerle 12 adet muffin çıkıyor.

Mandalinalı kek(muffin)

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • ½ bardak şeker
  • ½ bardak sıvıyağ
  • ½ bardak mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 bardak un
  • 1 paket vanilin
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (ceviz de olur)
  • Portakal kabuğu rendesi.

Yapılışı:
  • Yumurtaları ve şekeri çırpın
  • Üzerine vanilya,mandalina suyunu, hindistan cevizini,yoğurt, yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta karıştırdığınız un ve kabartma tozunu karışımın üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı yağladığınız muffin kalıplarınıza dökerek 180 derecede pişirin.

8 yorum :

Adsız dedi ki...

Nefistir eminim.Ben narenciyeli tatları çok seviyorum.Ellerine sağlık.Ben de beklerim.Sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Naileciğim görüntü çok güzel eminim nefis olmuştur.

Sevgiler...

yeşim dedi ki...

mandalinayı bende çok seviyorum.kokusu yokmu bayılıyorum.kurabiye yapıyorum ama kek hiç yapmadım...deniycem canım...eline yüreğine sağlık. sevgiler...

Adsız dedi ki...

Kekiniz güzel görünüyor. Denemek isterim. Yalnız ölçü olarak kullandığınız su bardağı mı çay bardağı mı onu sormak istedim. Teşekkürler.

Naile dedi ki...

Teşekkürler müjde, evet lezzet katıyorlar girdikleri keklere.

Selcen teşekkürler evet çok lezzetli bir kek

yeşim denersen şimdiden afiyet olsun, teşekkür ederim

Cansu teşekkürler, bardak su bardağı.

Adsız dedi ki...

Eline saglik, portakal suyuyla yaptigim kurabiyenin tadindan sonra bu da denenir.
Muhabbetle...

Erdem'i öptüm canim...

Adsız dedi ki...

Kekin cok hafif görünüyor.Senin Siveydiz tarifini okudum.Ama üzerine yag ve haspir diye bir sey de yapilabiliyormus.Artik deneme yanilma yoluyla pisirmek läzim. Hoscakal
Tuba

Naile dedi ki...

Teşekkür ederim Lavantin, denemeni tavsiye ederim. Ben de senin kuzuları öpüyorum. Arada kızınn güzel yorumlarını eklemeyi unutma. Eşimle hala güzel birşey olduğunda "yatatınn!" diyoruz :))

Tuba, şiveydizi deneyeceksen eğer üzerine nane de yakıp dökebilirsin ama tabi orjinali haspir ile oluyor. Haspir bizim burada kullandığımzı yöresel isim, safran olarak biliniyor normalde.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...