Son yılların gözde tatlısı tiramisu. Her blogda her yemek programında var neredeyse. Ben de diğer pastalardan ancak sıra gelen tiramisuyu nihayet denedim. İyiki denedim. Düşündüğümden çok daha beğendim, çok güzel olmuştu. Hala denemeyenler varsa veya daha farklı tarifler denemek isteyenler varsa bu tarifi tavsiye ederim. Tarif Hünerli Müge'den.
Ben kek olarak hazır pandispanya kullandım.
Tiramisu
Malzemeler
- 2 katlı kakolu pandispanya ( UNO'yu tavsiye ederim)
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 Paket Labne Peyniri
Hazırlanması
- Sütü bir tencereye alıp içine labne hariç tüm malzemeleri koyup kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra labne peynirini katıp karıştırın.
- Kaynar su ile şekerli neskafeyi hazırlayın
- Kelepçeli kalıbınıza pandispanyanın ilk katını koyup neskafenin bir kısmı ile bu katı ıslatın
- Üzerine kremanın yarısını döküp yayın
- Pandispanyanın ikinci katını da kalan neskafe ile ıslatıp kalıbın içine yerleştirin
- Kalan kremayı da döküp yayın ve üzerine çay süzgeci ile kako serpin
- Buzdolabında en az bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Bunlar da benim çiçeklerim: Erdem'im, tere ve henüz topraktan yeni çıkan biberlerim, soğuklardan bir türlü açamayan gülüm ve çiçek açacak mı acaba diye merakla beklediğim lilyum.
20 yorum :
Muhteşem görünüyor Naileciğim.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Ne kadar hoş görünüyor naile.Ellerine sağlık.Benimde sırada bekleyen Pastalar arasında.Çiçekler de bir harika.Erdemi öp benim için:)))
Teşekkür ederim Müjde, Sevgiler..
Zeynep kesinlikle ön sıralara al derim ben :) Sevgiler..
ellerine sağlık nailecim... Ben de denemek istiyorum :)
cok severim bu tadi
ellerine saglik canim
size afyiet olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
Ellerine saglik canim...
Ben yillar önce dememistim ve haala tekrar denemeye sira gelmedi.:)
Sevgiler...
Naile merhaba. Buraya yazmak istedim. Beni merak etmişsin. Ben bu blog işini beceremiyorum heralde. Çok da yazacaklarım birikti ama şu sıralar müsait değilim. Hayat biraz karmaşık ve süprizli bu aralar. Bir halsizlik, yorgunluk anlatamam. İleride açıklarım asıl konuyu. Neyse. Tiramisu muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Çok canım çekti :) Erdem Paşa yı da çook öpüyorum.
Teşekkürler Betül, hemen dene bence :)
Yeni tatlar, sevilmeyecek gibi değil ki..
Ayçacım anladım ben onu :) Allah kolaylık versin..
Ellerine sağlık.Bende çok severim.Nedense hafif geliyor yerken:))
Ellerine sağlık, uzun zamandır bende yapmamıştım,canım istedi vallahi.Bu arada yoğurdu denedim ama yine herzamanki gibi sulu oldu.Ben beceremiyorum heralde.Sevgiler.
Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.
SÜPER OLMUŞ CANIM ELLERİNE EMEKLERİNE SAAĞLIK...
Tuğba, tşekkür ederim. Kreması yağsız, hafif olduğundan öyle oluyor sanırım.
Hülya üzüldüm yoğurdun tutmamasına. Kullandığın süt ve yoğurt nasıl? Süt yağsız olmamalı mesela. Mayalandığı yeri sıcak tut. Ben en son mayaladığımı evlerin içi hala soğuk olduğundan alttan üşümesin diye bir tencereyi ocakta ısıttım, masanın üzerine ters yatırdım, onun altı yoğurt tenceresinin altına gelip sıcak tuttu ve iyice sarmaladım. Kaşık değirmeden önce de daha uzun süre dinlendirmeyi deneyebilirsin bir de.
Senem çok teşekkür ederim canım ben de sana sevgilerimi gönderiyorum.
Teşekkürler didem, sevgiler..
mükemmel görünüyo!
elinize sağlık hemşerim.
Naile cim tiramisu harşika görünüyor ellerine sağlık ama ben çağla aşına takmış durumdayım o daha güzel bana göre. Bende hemen deneyeceğim. Erdem beğendikten sonra.. O minik yanaklarından öpüyorum.
Sevgiler...
mis gibi görünüyor arkadaşım ellerine sağlık.. afiyet şeker olsun yiyenlere.. sevgiler
Meral, Feray, Hülya, çok teşekkür ederim.
canım ellerine sağlık gerçekden çok güzel gözüküyor... mutlu hafta sonlari
ÇOK LEZZETLİ VE GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Melek, Tazenane (isminizi profilinizde göremedim) çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder