20 Mayıs 2010 Perşembe

Dut & Çikolatalı Pasta



Uzun bir aradan sonra merhaba demek için yaptığım pratik ama çok lezzetli bir pastayı sizinle paylaşmak istedim.

Pasta pandispanyası ve kreması çikolatalı, arasına sadece minik minik böldüğüm çikolata parçaları ekliyorum. Pandispanyaların iç yüzeylerine evde yaptığım kırmızı dut marmelatını sürüyorum. Dut marmelatı hafif ekşi tadı ile çikolatayla birleşince çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.

Bu sefer yan taraflarını süsleme amaçlı dr.oetker in bitter glazünürünü kullandım, hem görsel açıdan hem lezzet olarak güzel oldu. Krema olarak ben artık hep dr. oetkerin pasta kremasını kulanıyorum. Meyveli pastalara da vanilyalısı çok güzel oluyor.

Eğer benim gibi pratik bir pasta olmasından çok herşeyi evde yapmak isterseniz tavsiyem Cenuaz kek ve ganaj ile hazırlayacağınız bir pasta olacak. Ama çikolatalı pastaya bir kere mutlaka dut marmelatını kullanın. Geçen sene yaptığım dut marmelatım tükendi, bu sene yaptığım zaman buradan onu da paylaşmak istiyorum.

Dut & Çikolatalı Pasta




Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu pandispanya (2 katlı)
  • 1 paket dr. Oetker kakaolu pasta kreması
  • 1 + 1/2 bardak + 1/2 bardak süt (bir buçuk ve ayrıca yarım bardak)
  • 1-2 kaşık dut marmelatı
  • 1 paket dr. Oetker bitter glazür
  • Glazürü eritmek için yeterli miktarda kaynamış ve 2 dk. bekletilmiş su
  • Ara kat için minik parçalara bölünmüş bitter çikolata veya damla çikolata
  • Üst süslemesi için çilek ve beyaz damla çikolata v.s.

Hazırlanması:
  • Glazürü paketi ile kaynayıp 2 dk bekletilmiş suyun içine bırakıp tamamen eritin.
  • 20X20 ebatlarında bir kare tepsiye aliminyum folyo serin. Tamamen eriyen glazürün ağzını açıp folyonun üzerine dökün. Bir kaşık veya spatula yardımı ile tüm tepsiye glazüyü yayıp soğumaya bırakın.
  • Pasta kremasını bir buçuk bardak soğuk sütle mikserle çırpıp hazırlayın, daha kolay kullanabilmek için kremayı 5-10 dk.lığına buzluğa koyun.
  • Dut marmelatını 1/2 bardak sütle karıştırın.
  • Pandispanyanın ilk katını büyük bir pasta tabağına alın. Süt+dut karışımının yarısını kaşıkla eşit bir şekilde dökün.
  • Kremanın yarsını pandispanyanın üzerine yayın, küçük çikolata parçaları serpin.
  • İkinci kat pandispanyanın içine kalan süt+dut karışımını yayıp pastanın üzerine kapatın.
  • Kremanın kalanını pastanın üzerine ve yanlarına düzgün bir şekilde sıvayın (buzlukta bekletilmiş krema bu aşamada çok işe yarıyor)
  • Donmuş olan glazürü bıçakla şeritler halinde kesin. Pastanın etrafına yapıştırın (yeni donduğu sırada kullandım ben esnek bir şekilde kolayca etrafına sarabildim. Siz çok zorlanırsanız daha küçük parçalara bölüp yapıştırabilirsiniz, hiç sorun olmaz. Görsel olarak mükemmel düzgünlükte olması şart değil. Ayrıca lezzet olarak çok şey katıyor)
  • Buzdolabında en az 1 gece dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve beyaz damla çikolatası gibi şeylerle süsleyerek servis edin.
Burda da pastanın çileğini yürüten minik bir el :)

12 yorum :

tatlilar gülcandan dedi ki...

canim nefis bir pasata olmus ellerine saglik

umutluhayat dedi ki...

şahane bir pasta olmuş ellerinize sağlık

Naile dedi ki...

çok teşekkür ederim gülcan ve berna.

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar canim,
ellerine saglik pastan müthis güzel olmus, tadi da nefis dir eminim.
Sevgilerimle....

AYSEL dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. Bu arada uzun zaman sonra sizlerle olmak çok güzel.

Naile dedi ki...

teşekkür ederim ablacığım, evet tadı da bence çok güzeldi. Sevgiler..

Teşekkür ederim Aysel, hoşgeldin.

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Nailecim tariflerini özlemiştim doğrusu:).
Dönüşün süper bir tarifle olmuş bence, ellerine sağlık canım.
Çikolata glazürü bu şekilde kullanabileceğim aklıma gelmezdi herhalde, sayende güzel bir süsleme şekli öğrenmiş oldum.
Sevgilerimle..
aslı

Naile dedi ki...

Aslıcığım teşekkür ederim güzel yorumun için. İnşallah daha sık güncelleyebilirim artık:)

sevgiler..

lavantin dedi ki...

Selamlar canim... Dut yemeyeli... diye baslayacagim ama demeyeim.:))

Ellerini saglik canim.

Görüsmek dilegiyle...

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Hımmm dut marmelatı değişik bir tat kattığı kesin... Dondurmasını yedim hep ama marmelatını tatmadım hiç...

Glazürü ben de Browni yaparken çikolata yerine kullanıyorum...


Ellerine sağlık Naileciğim Sıcacık sevgiler...

nurşen dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

Oznur dedi ki...

ellerinize saglik harika gorunuyor

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...