23 Şubat 2009 Pazartesi

Karnabahar Tavası



Bu karnabahar yemeğini arkadaşımın annesi yapmış, çok az tadına bakma imkanı bulunca çok beğenmiş tarifini almıştım. Haftasonu yapmak istediğimden markette karnabaharlara bakarken gördüğüm karnabaharlar iştahımı epey artırdı. Çiçekleri bembeyaz, yaprakları tap taze karnabaharları çiğ çiğ yememek için kendimi zor tuttum. Eve gelince yemeği hazırlamaya başlarkende bir miktar karnabaharı çiğ çiğ yedim desem karnabaharın ne kadar taze olduğunu bilmem anlatabilir miyim? Şimdiye kadar hiç böyle bir şey yapmamıştım ama o kadar tazeydi ki!

Bu yemekte gerçekten çok güzel oldu. Kesinlikle favori yemeklerim arasına girdi, karnabaharı sevmeyen eşim bile beğendi. Ya acemi şansı tüm malzeme kararında oldu diyorum ya da bu halde pişen karnabahar çok lezzetli. Ama şu var ki bu yemeği kesinlikle denemelisiniz, tencerede pişen karnabahar yemeğini 10 a katlar!

Neden fırında karnabahar demedim bu yemeğin ismine? Çünkü fırında karnabahar farklı bir yemeği çağrıştırabilir, ayrıca bu pişirme bizim patates tavasına benziyor, tek farkı bunda patates yerine karnabahar var ve et yok.

Karnabahar Tavası
Malzemeler

  • 1 kg karnabahar
  • 4 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 3 sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 y.k. salça (domates+biber)
  • sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber, su
Hazırlanması
  • Karnabaharı ve sarımsağı minik minik doğrayın
  • Soğanı, domatesi küp küp, biberi halka halka doğrayın
  • Tüm sebzeleri küçük boy fırın tepsisine koyup üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber, salça ve bir çay bardağı kadar su koyup elinizle harmanlayın.
  • 180 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirin. (Daha iyi pişmesi için piştiği esnada 1-2 kez karıştırın)

7 yorum :

Betül dedi ki...

naile ya muhteşem görünüyor nasıl canım istedi anlatamam :)
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor canım.Ellerine sağlık.Ben de dün pazardan aldığım karnabaharı nasıl değerlendireceğimi düşünüyordum.Bu fikir süper oldu.Sağol,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canim, ben karnibahar pisirirken en büyük zevkim cig ve haslanmis haliyle atistirmaktir.:) Ama ben patlican, patates, bakla, kabak, fasulye, pirasa, bamyayi da cig yerim. Degisik bir tür oldugumu düsünebilrisin.:))
Yemegi anlatimina bakinca mutlaka denemeliyim. Demek patates tavasi gibi oluyor. Tesekkürler, yeni bir karnabahar yemegi ögrendik.
Erdem'i öpüyorum, sevgiler...

meltem dedi ki...

merhaba

çok pratik bir tarif eminim tadı da öyledir aynı yemekleri yapmak ya da yemekleri hep aynı tarzda yapmak çok sıkıcıdır değişiklikler için teşekkürler...
antep e o kadar çok gitmek istiyorum kiiii...
sevgiler meltem...

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Merhaba. Bu hafta sonu kısmetse bende şiveydiz yapacağım. İşyerinde yemek yapan ablamız bizi tanıştırdı bu lezzet ile. Kendisi Antep'li. Üstelik pırasa ile yapmıştı. Taze sarımsak ve soğan ile olanı hayal edemiyorum :) Kuzu eti ile pişireceğim. Birde dün patatesli ve safranlısını pişirdi oda çok ama çok güzeldi. Umarım ev ahalisi beğenir :) İzmirden kucak dolusu sevgiler...

Naile dedi ki...

Betülcüğüm, sen gel sana daha güzellerini yaparım inşallah.

Müjde naptın denediniz mi? Deneyince sen de beğenirsin inşallah.

Lavantin ben senin kadarını çiğ yemiyorum ama karnabahar güzel oluyormuş, broloki ve lahana favorilerim.Denemeni tavsiye ederim.

Meltem inşallah bir gün bu dileğin gerçek olur. Çok teşekkür ederim..

Çalışan anne, şimdiden afiyet olsun. Pırasa ile yaparsan içine diş halinde kuru sarımsakta koymanı tavsiye ederim. Patates ile yapılanı da yoğurtlu patates oluyor..

Ayşe dedi ki...

Ellerinize sağlık, denemek istiyorum bu tarifi, karnabaharı severiz..

Sevgiler..

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...