Tavuklu Şehriyeli Çorba (10/12 kişilik)
Malzemeler:
- 6 adet tavuk baget
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet kuru soğan
- yeşil biber, domates, salça ve baharatlar
- tavuk suyu
- sıvıyağ
- Tavukların derisini ayırıp yıkayın, tencereye alıp üzerine suyunu ilave ederek pişirin
- Pişen tavukların etlerini ayıklayıp küçük küçük doğrayın
- Tencereye sıvıyağınızı koyup ısıtın, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ve küçük küçük doğradığınız biberleri atıp kavurun.
- Soğan ve biber solmaya başlayınca salçanızı ekleyip onu da bir süre karıştırarak kavurun. Üzerine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ve pulbiberi ilave edip 1-2 dk daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine tavuk suyunu ilave edip (eksik kalırsa normal su ile de tamamlayın) kaynara çıkmasını bekleyin
- Kaynamaya başlayan suya şehriyeleri de ilave edin kaynadıktan sonra altını kısıp şehriyeler pişene kadar ocakta tutun (5-6 dk. da pişer ama siz kontrol ederek altını kapatın). Pişmesine yakın tuz ve karabiberini ekleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder