10 Ocak 2007 Çarşamba

Şehriyeli Çorba



Tavuklu Şehriyeli Çorba (10/12 kişilik)

Malzemeler:
  • 6 adet tavuk baget
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • yeşil biber, domates, salça ve baharatlar
  • tavuk suyu
  • sıvıyağ
Hazırlanması:
  • Tavukların derisini ayırıp yıkayın, tencereye alıp üzerine suyunu ilave ederek pişirin
  • Pişen tavukların etlerini ayıklayıp küçük küçük doğrayın
  • Tencereye sıvıyağınızı koyup ısıtın, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ve küçük küçük doğradığınız biberleri atıp kavurun.
  • Soğan ve biber solmaya başlayınca salçanızı ekleyip onu da bir süre karıştırarak kavurun. Üzerine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ve pulbiberi ilave edip 1-2 dk daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine tavuk suyunu ilave edip (eksik kalırsa normal su ile de tamamlayın) kaynara çıkmasını bekleyin
  • Kaynamaya başlayan suya şehriyeleri de ilave edin kaynadıktan sonra altını kısıp şehriyeler pişene kadar ocakta tutun (5-6 dk. da pişer ama siz kontrol ederek altını kapatın). Pişmesine yakın tuz ve karabiberini ekleyin.

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...