3 Nisan 2006 Pazartesi

Gaziantep'den Yiyecekler-1

Gaziantep'de, yöremize özgü yiyecek alışanlıkları var. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere üretim sektörü de mevcut. Bu tür gıdaların satışı özellikle son yıllarda daha da arttı.İhtiyaçların başında biber salçası ve kuruluklar (dolmalık kuru biber, patlıcan v.b.) geliyor. Eskiden genelde evlerde yapılan bu tür şeylerin artık hazırda da çok rahat bulunuyor olması, evde yapma imkanı olmayan veya dışardan gelenleri de düşünürsek, çok avantajlı oluyor. Ama hala evde kendi el emeği ile salçasını, kuruluklarını, pul biberini, nar ekşisini v.b. yapanlar var. Sanırım en güzeli de bu olsa gerek.


Gaziantep'de bu tür gıdaların bulunabileceği Elmacı pazarında küçük bir gezintide çektiğim fotoğraflar ise aşağıda:



Kabuklu antep fıstığı (pembe olanlar), kavrulmuş antep fıstığı, dut kurusu, kuru üzüm ve cevizli sucuk.


Kurutulmuş biber(bazı yemeklerde kullanılıyor), salça, kuru sumak, menengiç,tarhana


Dolmalık kuru biber ve patlıcan, kuru bamya.

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...