25 Nisan 2006 Salı

Kabak Oturtması


Bu yemek karnıyarığın kabak ile yapılan versiyonu. Eğer karnıyarığı ve kabağı seviyorsanız bunu da büyük ihtimalle seversiniz çünkü yapılan iç ve yapılma şekli karnıyarık ile hemen hemen aynı. Bu yemeği yengem yaptı ben de fotoğrafını çekip sizlere ulaştırıyorum. İşte tarif:

Malzemeler:
  • Yarım kilo orta boy kabak
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Domates
  • 1 yemek kaşığı salça (biz biber salçası+domates salçası kullanıyoruz)
  • Yağ (kabakları kızartmak için)
  • 1 bardak su
Yapılışı:
  • Kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölün.
  • Böldüğünüz kabakları etlice oyun ve kızgın yağda kızartın.
  • Diğer tarafta bir tavada, eti,soğanı, tuzu, karabiberi ve pul biberi katıp kavurarak harç hazırlayın. Bu harç az kavrulmuş olacak.
  • Kızarmış kabakların içine bu harçtan koyup tepsiye dik olarak yerleştirin.
  • Kabakların ağızlarına domates dilimleyip kapatın.
  • 1 karşık salçayı 1 bardak su ile ezip kabakların üzerine dökülür.
  • Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Kabaklar dik olarak tepsiye yerleştirildiği için Kabaklarınızın tam olarak sığacağı bir büyüklükte tepsi kullanarak kabakları dip dibe yerleştirmeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...