Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 1 su bardağı normal çekilmiş ceviz veya ince çekilmiş Antep fıstığı*
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 1/3 çay kaşığı karanfil
- 2 kaşık şeker
*: Ben Antep fıstığı kullandım, tarçın,karanfil ve şeker miktarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Ve:
Dışına kullanmak için 1 çay bardağı kadar ince çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı:
- İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.
- Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun.
- İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin
- Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun
- Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur)
- Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.
4 yorum :
bu kerviçe şurup dökülmüyor mu canım
Pelin hayır dökülmüyor, kurabiye gibi oluyor.
Peki bu Kereviç in kaymak ( tatlı sakız gibi sosu) nasıl hazırlanır veya nerden bulunur acaba?
sanırım o dediğiniz kaymak antakya civarında hazırlanıyor. Maalesef Antep'de o şekilde bişey hazırlanmadığı için ben bilemiyorum. Burada bu şekilde tüketiliyor.
Yorum Gönder