14 Nisan 2006 Cuma

Kereviç

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 1 su bardağı normal çekilmiş ceviz veya ince çekilmiş Antep fıstığı*
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1/3 çay kaşığı karanfil
  • 2 kaşık şeker

*: Ben Antep fıstığı kullandım, tarçın,karanfil ve şeker miktarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Ve:

Dışına kullanmak için 1 çay bardağı kadar ince çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı:

  1. İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.
  2. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun.
  4. İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin
  5. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun
  6. Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur)
  7. Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.
  8. 180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.
*: Aslında eskilerden kalma kereviç kalıbı tahtadan ve yanında tutacak sapı olur, ama biz plastik, üzerinde basınca hamurun kalıptan çıkmasını sağlayacak kalıplar kullanıyoruz. (kalıpları görmek için yazıların üzerindeki linkleri tıklayın)

4 yorum :

pelin dedi ki...

bu kerviçe şurup dökülmüyor mu canım

Naile dedi ki...

Pelin hayır dökülmüyor, kurabiye gibi oluyor.

pelin dedi ki...

Peki bu Kereviç in kaymak ( tatlı sakız gibi sosu) nasıl hazırlanır veya nerden bulunur acaba?

Naile dedi ki...

sanırım o dediğiniz kaymak antakya civarında hazırlanıyor. Maalesef Antep'de o şekilde bişey hazırlanmadığı için ben bilemiyorum. Burada bu şekilde tüketiliyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...